X

Iata cate companii a cumparat Apple in anul fiscal 2015

Apple a cumparat nu mai putin de 15 companii in cursul anului fiscal 2015, cei din Cupertino confirmand indirect 9 achizitii, 6 dintre ele ramanand totusi necunoscute deocamdata publicului larg.

Anul fiscal al Apple a inceput pe 1 octombrie 2014 si s-a terminat pe 30 septembrie 2015, iar in aceasta perioada Apple a cumparat mai mult de 1 companie pe luna, toate fiind integrate in cadrul multiplelor sale divizii pentru a contribui la dezvoltarea de produse noi.

9 dintre aceste achizitii sunt cunoscute pana acum si vorbim despre companii care fie pot aduce noi tehnologii pentru dezvoltarea de iDevice-uri, fie pot contribui la dezvoltarea masinii Apple care ar urma sa fie lansata pe piata cel tarziu in cursul anului 2017.

Desi Tim Cook a confirmat faptul ca Apple a cumparat 15 companii in cursul ultimului sau an fiscal, el nu a spus si cat a cheltuit compania americana pentru aceste achizitii, insa probabil vorbim despre o suma cuprinsa intre 100 de milioane de dolari si maxim 400 de milioane de dolari.

Avand in vedere ca Apple abia a cumparat unele companii cu unele tehnologii, ramane de vazut daca si cand va integra produsele si serviciile lor in propriile produse lansate in lumea larga.

This post was last modified on nov. 11, 2015, 4:59 PM 16:59

Disqus Comments Loading...