X

Apple extinde optiunea de plata a aplicatiilor prin abonament

Acum cateva saptamani compania Apple a activat pentru prima oara posibilitatea de a cumpara aplicatii din App Store cu plata printr-un abonament de telefonie mobila, Germania fiind tara in care aceasta optiune a fost initial disponibila.

Sistemul pare sa fi avut succes, iar compania Apple a activat acum sistemul de plata al aplicatiilor prin abonament si in Rusia, astfel ca rusii isi pot cumpara aplicatii din App Store si le pot plati direct in factura abonamentului de telefonie mobila a anumitor operatori.

Deocamdata doar clientii operatorului de telefonie mobila Beeline au posibilitatea de a cumpara aplicatii cu plata in abonament, ei primind un mesaj de certificare si verificare a platii, astfel ca utilizatorii vor fi notificati de la bun inceput in legatura cu utilizarea sistemului.

Pentru a administra acest nou sistem de plati compania Apple foloseste serviciile unei companii americane numite Boku, iar din moment ce extinderea serviciului a fost facuta atat de rapid de la Germania catre Rusia, probabil alte tari vor beneficia de acelasi sistem de plati in curand.

In Russia, Apple is partnering with Beeline, the domestic unit of Amsterdam-based mobile phone company VimpelCom, according to sources with knowledge of the deal. On the payment information page within account settings, a user who chooses to pay by mobile now sees the following:

Ideea de achizitie a aplicatiilor din App Store cu plata in abonamentul de telefonie mobila este extrem de buna si va atrage noi tipuri de clienti pentru compania Apple, insa extinderea suportului se va face foarte greu in lumea intreaga.

Pentru ca acest sistem sa functioneze Apple are nevoie de acordul multor operatori de telefonie mobila, iar incheierea de parteneriate cu toti va necesita timp, asa ca probabil va mai trece minim un an pana cand cateva zeci de tari vor avea sistemul, insa nu toti operatorii de telefonie mobila din acele tari il vor oferi.

This post was last modified on dec. 4, 2015, 8:11 AM 08:11

Disqus Comments Loading...