X

Netflix ar putea fi lansat in Romania in ianuarie

Netflix ar putea fi lansat in Romania la inceputul anului viitor, cel mai popular serviciu de streaming multimedia urmand a isi face in sfarsit aparitia in tara noastra, una in care servicii similare nu s-au bucurat de chiar atat de mult interes.

Netflix ar urma sa fie lansat in Romania la inceputul lunii ianuarie, insa vorbim aici de un zvon care nu are o sursa sigura, ci se bazeaza doar pe informatii venite de la diverse persoane care ar fi implicate in procesul de lansare al Netflix in tara noastra.

Zvonul este unul care, din punctul meu de vedere, are sanse foarte mici sa se adevereasca, iar asta deoarece Romania este o tara in care lumea este extrem de reticenta sa plateasca pentru servicii VoD, mai ales in conditiile in care au torrentele la dispozitie.

Desi Voyo, DigiPlay, TelekomTV sau HBOGo au incercat, impreuna cu altele, sa invete romanii sa plateasca pentru continut multimedia, lipsa serialelor si filmelor importante a convins prea putina lume sa cheltuie bani pentru a le sustine in evolutia viitoare.

In aceasta idee, chiar daca Netflix va oferi cele mai noi seriale si filme chiar din momentul difizuarii in diverse retele de televiziune din SUA, sau doar in reteaua proprie, sunt destul de sigur ca romanii nu se vor grabi sa-si faca abonamente, oricat de ieftine ar fi ele.

Romanii nu sunt obisnuiti sa plateasca pentru ceva ce pot obtine gratuit, chiar daca asta ar insemna disparitia acelui lucru lipsit de sustinere financiara, iar Netflix nu prea are ce castiga dintr-o tara fara oameni dispusi sa plateasca pentru servicii VoD.

Atat timp cat in Romania piratarea va fi posibila fara restrictii la nivel national, nimeni nu va castiga suficient de bine din servicii VoD si personal sunt destul de circumspect in legatura cu posibilitatea lansarii Netflix in Romania in urmatorii ani, desi exista sanse sa ma insel amarnic.

Voi ce parere aveti ?

Disqus Comments Loading...