X

Mark Zuckerberg vrea sa il copieze pe Iron Man

Mark Zuckerberg a inceput anul 2016 cu un obiectiv extrem de indraznet, el dorind sa il copieze pe Tony Stark, eroul celebrei serii de filme Iron Man, si sa isi creeze un sistem de inteligenta artificiala care sa ii controleze casa si sa il ajute in munca pe care o face.

In seria de filme Iron Man, celebrul miliardar Tony Stark folosea un sistem de inteligenta arficiala numit Jarvis care ii controla intreaga casa, il ajuta sa isi desfasoare munca de cercetare si ii controla inclusiv costumul atat de popular, Mark Zuckerberg intentionand sa reproduca o componenta din tot acest ansamblu.

Mark Zuckerberg va analiza sistemele existente in momentul de fata pe piata si va putea controla o multitudine de functii ale casei sale cu ajutorul lor, insa ambitiile sale merg mult departe decat atat, el dorind sa aiba parte de o functionalitate mult mai complexa de la un sistem de inteligenta artificiala.

Mai exact, Mark Zuckerberg vrea ca acest sistem sa ii poata recunoaste prietenii si sa le ofere acces in casa, sa ii poata spune cand fiica sa are nevoie de atentie, aceste functii urmand a fi combinate cu unele care permit controlarea vocala a asistentului pe care CEO-ul Facebook il doreste.

My personal challenge for 2016 is to build a simple AI to run my home and help me with my work. You can think of it kind of like Jarvis in Iron Man. I’m going to start by exploring what technology is already out there. Then I’ll start teaching it to understand my voice to control everything in our home — music, lights, temperature and so on.

Mai mult decat atat, Mark Zuckerberg doreste ca al sau sistem sa recunoasca persoanele din camera in baza caracteristicilor fetei si nu numai, iar mai apoi sa controleze sistemele de caldura sau aer conditionat, sau chiar luminile, fara ca persoana sa comunice cu el.

Ideile lui Mark Zuckerberg sunt interesante si probabil in 2016 el va reusi sa creeze o versiune rudimentara a acestui sistem, ea putand fi lansata candva pe piata sub brand-ul Faceobok.

Disqus Comments Loading...