X

iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm

De cateva luni de zile se zvoneste ca iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm, compania Apple intentionand sa renunte la aceasta componenta pentru a reduce grosimea dispozitivului pe care il va lansa pe piata in cursul acestui an.

Eliminarea acestui port audio va obliga utilizatorii sa foloseasca doar portul Lightning pentru a conecta casti la iPhone 7, daca nu au accesorii wireless, iar asta presupune achizitionarea de adaptoare speciale care vor permite utilizarea lor fara probleme.

Aceste zvonuri sunt confirmate astazi de catre doua publicatii asiatice, care citeaza surse din interiorul unor companii apropiate celor de la Apple, ele sustinand ca iPhone 7 va veni intr-adevar fara un port audio de 3.5mm, Apple urmand a lansa o pereche de casti wireless.

Eliminarea portului audio si problemele

Eliminarea portului audio de 3.5mm este problematica, deoarece multi utilizatori fara casti audio wireless n-ar putea sa isi incarce dispozitivele in timp ce asculta muzica la casti si avand in vedere ca iPhone-urile se descarca repede, foarte multi fac asta in calatorii.

Pe de alta parte, Apple ar putea implementa un sistem de incarcare wireless care ar elimina partial aceasta problema, insa cel mai simplu ar fi sa includa o pereche de casti wireless in pachetele terminalelor iPhone 7 vandute in lumea intreaga, lucru care s-ar si putea intampla.

Acum de la zvon la realitate este o cale foarte lunga, insa frecventa cu care aceasta informatie este adusa in atentia lumii sugereaza faptul ca Apple are intr-adevar in lucru macar un prototip al iPhone 7 ce nu are port audio de 3.5mm, insa daca el va fi sau nu lansat, ramane de vazut.

Din punctul meu de vedere, eliminarea portului audio de 3.5mm ar fi utila daca ar veni la pachet cu o alta schimbare, adica implementarea unui sistem de incarcare wireless sau protejarea completa a componentelor de contactul cu apa, insa cred ca Apple va gandi mai simplu decat atat.

Voi ce parere aveti ?

This post was last modified on ian. 5, 2016, 8:50 AM 08:50

Disqus Comments Loading...