X

Rata de adoptie a iPhone 6S continua sa creasca

Ultimele zile ne-au adus o multitudine de zvonuri legate de reducerea comenzilor pentru iPhone 6S la fabricile partenere ale companiei Apple, aceste informatii afectand serios pretul actiunilor celor din Cupertino pe bursa americana.

Incercand sa contrazica toate aceste informatii, o companie specializata pe analizarea ratelor de adoptie ale iDevice-urilor a publicat astazi cateva statistici foarte interesante cu privire la procentul de iPhone-uri care se afla in momentul de fata in utilizare si cum a evoluat el de-a lungul ultimelor trei luni.

Conform acestei companii, in momentul de fata iPhone 6S reprezinta 13% din totalul iPhone-urilor active la nivel global, procentul fiind mai mic decat cel de 21% inregistrat in cazul iPhone 6, diferenta fiind intr-o oarecare masura justificata de faptul ca acum sunt active mai multe terminale iPhone decat anul trecut.

Chiar si asa, diferenta dintre cele doua procente este atat de mare incat ea sugereaza faptul ca Apple a vandut mai putine terminale iPhone 6S in primele 3 luni de disponibilitate decat a vandut in cazul iPhone 6, iar de aici vor aparea o serie nou de speculatii privind scaderea vanzarilor de iPhone-uri.

Privind aceste cifre, este clar ca Apple are o problema serioasa in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone si s-ar parea ca zvonurile privind reducerea numarului de unitati comandate de la partenerii sai are la baza o farama de adevar.

In baza acestor zvonuri valoarea companiei Apple pe bursa americana a scazut cu cateva zeci de miliarde de dolari si va continua sa scada pentru ca deocamdata nu exista date clare care sa le contrazica.

Disqus Comments Loading...