X

Motivul secret al Apple pentru eliminarea portului audio din iPhone 7

Stim cu totii ca iPhone 7 va veni fara un port audio, compania Apple dorind sa elimine aceasta componenta din dispozitivele sale in ciuda faptului ca multa lume nu intelege cum ceva vechi de zeci de ani poate fi pensionat pentru a face loc unor tehnologii noi.

Diverse speculatii au aparut in legatura cu motivele pentru care Apple scoate portul audio din iPhone 7, majoritatea dintre ele avand legatura cu faptul ca noul smartphone va fi mai subtire dupa scoaterea acestei componente si acesta este marele plan al celor din Cupertino.

O noua teorie destul de interesanta a aparut in cursul acestei zile, ea avand la baza faptul ca eliminarea portului audio din iPhone 7 ne-ar putea aduce in cativa ani terminale iPhone care nu mai au buton Home si au integrat in ecran sistemul biometric pentru citirea amprentelor.

Stiu, se zvoneste de ani de zile ca Apple ar dori sa faca acest lucru, insa prin eliminarea portului audio face un prim pas spre realizarea unui asemenea plan, scoaterea acestei componente eliberand foarte mult spatiu in carcasa smartphone-urilor sale.

Tehnologii pentru integrarea de cititoare in amprente exista, ele nu sunt perfecte, dar se vor perfectiona pana cand Apple isi va definitiva eventualele planuri si in cativa ani am putea avea terminale iPhone cu ecrane ce acopera aproape intregul panou frontal

.

Aceasta schimbare i-ar permite Apple sa implementeze ecrane mai mari in iPhone sau sa reduca dimensiunile terminalelor sale, eliminarea completa a butoanelor fizice putand fi deasemenea una dintre schimbarile pe care cei de la Apple le-ar putea pregati.

Apple are multe brevete de inventie in care vorbeste despre terminale iPhone fara buton Home si nu stiu cata lume ar plange foarte mult dupa disparitia sa, mai ales ca 3D Touch a fost implementat pentru a ne invata sa folosim butonul Home mai putin in viata de zi cu zi.

Ca sa fiu sincer, nu mi-ar fi greu sa cred ca eliminarea portului audio din iPhone este un prim pas facut de catre Apple spre lansarea unui iPhone al carui ecran are integrat un cititor de amprente si care nu are buton Home, insa vor mai trece cativa ani pana atunci.

Disqus Comments Loading...