X

Apple nu mai este cea mai valoroasa companie de pe planeta

Apple nu mai este cea mai valoroasa companie de pe planeta, capitalizarea bursiera a celor din Cupertino scazand cu peste 100 de miliorde de dolari in aproape doua luni de zile, ajungand in momentul de fata la 535 de miliarde de dolari.

Desi capitalizarea bursiera a Apple nu mai este la fel de mare ca acum 2 luni, ea totusi o depaseste pe cea a Google, care are 485 de miliarde de dolari, dar daca ne uitam la o evaluare ce are la baza valoarea reala a companiilor, Google iese in top.

Aceasta evaluare ia in calcul datoriile pe care le au companiile, dar nu are in vedere rezervele monetare, unii analisti spunand ca aceasta metoda de stabili valoarea unei companii este mult mai exacta decat simpla privire a capitalizarii bursiere.

In baza acestei evaluari, compania Apple valoreaza 393 de miliarde de dolari fata de 420 de miliarde de dolari cat valoreaza Alphabet, compania mama a Google, cei din Cupertino fiind penalizati pentru rezerverele monetare mari pe care le au in momentul de fata.

But looking at enterprise value, which includes debt and subtracts cash to give a more complete picture of a company’s worth, Alphabet overtook Apple in December and is now worth $420bn compared with the electronics company’s $393bn.

Practic, in baza capitalizarii bursiere Apple ramane cea mai valoroasa companie de pe planeta, insa daca ne bazam pe cealalta metoda de calcul, atunci Alphabet este cea mai valoroasa companie de pe planeta, totul fiind bazat pe trucuri ale analistilor.

This post was last modified on ian. 22, 2016, 7:30 PM 19:30

Disqus Comments Loading...