X

Safari se blocheaza pe iOS si Mac astazi, iata solutia

Astazi o problema destul de neobisnuita afecteaza posesorii de iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-uri din intreaga lume, browserul Safari creat de catre compania Apple blocandu-se subit in timpul utilizarii, asta fara vreo explicatie clara a celor din Cupertino.

In cazul Mac-urilor nu mai sunt afisate sugestii pentru Safari in momentul introducerii unei adrese, in timp ce anumite website-uri nu se incarca in totalitate, in iOS problema generand inchiderea subita a browserului Safari in momentul in care bara de adresa este apasata.

In baza motivului pentru care se inchide subit Safari s-a descoperit faptul ca problema ar sta la serverele Apple si la sistemul de afisare de sugestii pentru utilizatori, afisarea acestor sugestii necesitand interogarea serverelor companiei Apple.

Nu toata lumea intampina problema, insa pentru cei care o intampina exista o rezolvare simpla, dezactivarea Safari Suggestions, Sugestii Safari din Settings > Safari, Configurari > Safari pentru iOS sau Safari > Preferences > Search pentru Mac.

Compania Apple inca nu a comentat problema, dar probabil va anunta utilizatorii cand ea va fi rezolvata si sunt curios sa stiu cati dintre voi au intalnit acest bug in folosirea zilnica a browserului Safari.

UPDATE: Compania Apple a confirmat faptul ca problema a fost rezolvata.

This post was last modified on ian. 27, 2016, 6:18 PM 18:18

Disqus Comments Loading...