X

Project SkyBender va aduce internet 5G prin drone

Project SkyBender este denumirea unui proiect derulat de catre compania Google, rolul sau fiind de a aduce internet 5G pentru mase cu ajutorul unor drone ce functioneaza in baza energiei solare, ideea celor de Google fiind testata in momentul de fata in SUA.

Conform unei publicatii britanice, Project SkyBender are la baza o tehnologie revolutionara care este capabila sa transmita GB de date in fiecare secunda la viteze de pana la 40 de ori mai mari decat cele ale retelelor 4G LTE, Google pregatind o adevarata revolutie pentru lumea intreaga.

Tehnologia cunoscuta sub denumirea de cea a undelor milimetrice este prezentata ca fiind viitorul retelelor 5G de internet mobil, asta in ciuda faptului ca raza lor de actiune este mult mai mica decat cea a actualelor tehnologii GSM folosite de catre operatorii de telefonie mobila.

Pentru Project SkyBender cei de la Google au gasit o solutie pentru problema pe care o are acasta tehnologie, asa ca a oferi viteze 5G de internet mobil din drone ce functioneaza cu energie solara ar putea fi o realizare tehnologica ce va ajunge destul de repede la utilizatorii globali.

Centaur este denumirea dronei pe care Google o testeaza impreuna cu tehnologia undelor milimetrice, ea fiind dezvoltata de catre divizia Google Titan, sute de mii de dolari fiind platiti pentru a inchiria spatii pentru testarea tehnologiei in New Mexico, SUA.

Deocamdata nimeni nu stie ce sansa de succes are Project SkyBender, insa Google intentioneaza sa ofere acces facil la internet pentru persoanele din tarile aflate in curs de dezvoltare, dar finalizarea proiectului ar putea dura cativa ani buni.

Disqus Comments Loading...