X

Timer Effectively – gestioneaza-ti eficient timpul prin tehnica Pomodoro

Timer Effectively este o metoda simpla de gestionare a timpului prin tehnica Pomodoro, sau (daca preferati sa il numiti asa) este un cronometru normal de bucatarie.

Gestionarea timpului este un factor cat se poate de important pentru persoanele ce isi doresc sa fie productive. Fie ca este vorba de studii, de faptul ca trebuie sa lucreze,de multe ori sa intampla sa avem sentimentul ca nu am realizat nimic, tocmai pentru ca nu ne-am gestionat timpul cum trebuie. Astfel, in acest caz, intervine “tehnica Pomodoro” ajutata de Timer Effectively. Cu aceasta tehnica putem deveni mai productivi, mai activi, si nu, nu e o gluma.

Principiul este unul simplu, iti imparti timpul in mai multe intervale, timp in care te focalizezi pe o singură sarcina, un raport de exemplu. In loc sa purici telefonul, sa intri pe retelele de socializare, sa tragi un ochi pe mail, sa vorbesti rapid la telefon, te concentrezi sa faci un singur lucru intr-un inteval de timp definit!

Prin diferite experiente succesive s-a dovedit ca lungimea optima a unui pomodoro este de 25 de minute. Prin urmare, in aceste 25 de minute realizezi un singur lucru: termini raportul. Nu faci nimic altceva altceva in paralel. Si nu lasi nimic sa te distraga de la ceea ce faci.

Aplicatia te ajuta sa iti fixezi acele intervale de timp de muca, de 25 de minute, iti seteaza pauzele,de regula cele scurte trebuie sa fie 3-5 minute, cele lungi 15-30 minute,  etc.

There are five basic steps to implementing the technique:

1) Decide on the task to be done.
2) Set the pomodoro timer to n minutes (traditionally 25).
3) Work on the task until the timer rings.
4) Take a short break (3–5 minutes).
5) After four pomodoros, take a longer break (15–30 minutes).

In this app the Options available are:

– single timer or pomodoro timer
– session length
– short break
– long break
– number of sessions
– alarm on/off
– one minutes alarm on/off

Daca sunteti interesati, aplicatia este disponibila pentru descarcare gratuit.

This post was last modified on ian. 31, 2016, 10:18 AM 10:18

Disqus Comments Loading...