X

Apple incearca sa impiedice Samsung sa evite plata despagubirilor pentru copierea sa

In decembrie 2015 compania Samsung a fost de acord sa plateasca 548 de milioane de dolari catre Apple ca parte a unei decizii date de catre un juriu ce a hotarat ca Samsung a copiat tehnologii si functii ale iDevice-urilor, insa plata a venit cu o conditie impusa de coreeni.

Mai exact, ei si-au rezervat dreptul de a contesta acea hotarare la Curtea Suprema de Justitie din SUA, Samsung depunand o cerere de apel la instanta pentru a recupera de la Apple cele 548 de milioane de dolari deoarece instanta care a decis dauna ar fi aplicat gresit legea.

Ca raspuns la cererea depusa de catre Samsung

la Curtea Suprema de Justitie din SUA, compania Apple a depus o intampinare prin care sustine ca disputa legala cu Samsung a fost deja transata in instanta si ca nu mai exista motive pentru a rejudeca acest caz.

Disputa in sine are aproape 4 ani de cand a fost judecata de catre o instanta americana si in aceasta perioada Samsung a evitat plata despagubirilor pana in ultimul moment, acum incercand sa-si recupereze banii platiti deja catre compania Apple.

“Samsung had its day in court — many days, in fact — and the properly instructed jury was well-justified in finding that Samsung copied Apple’s designs and should pay the damages that the statute expressly authorizes,” Apple said on Thursday. “While this litigation may be high-profile, it is legally unexceptional, and Samsung has shown no reason for this Court to prolong it.”

Raspunzand la intampinarea Apple, cei de la Samsung au afirmat ca daca instanta nu va accepta o rejudecate a cazului sau o simpla schimbare a verdictului, atunci s-ar stabili un precedent periculos care ar inhiba inovatia in domeniul smartphone-urilor.

 “If the legal precedent in this case stands, innovation could be diminished, competition could be stifled, and opportunistic lawsuits could have negative effects throughout the U.S. economy,” it said in a statement.

Acum ramane de vazut ce va decide Curtea Suprema de Justitie din SUA, iar in multe cazuri ea refuza sa se implice in multe dintre procesele de acest gen.

Disqus Comments Loading...