X

3D Touch si experienta mea proasta cu husele

3D Touch a fost implementat de catre compania Apple pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, el oferindu-ne posibilitatea de a controla interfata sistemului de operare iOS 9 folosind apasari usoare sau puternice si glisari, el fiind un precursor al eliminarii butonului Home din iPhone.

N-as putea spune ca gasesc 3D Touch extrem de util la atat de mult timp dupa implementare, insa pot spune ca inginerii care l-au creat nu au folosit o husa sau o folie pe prototipurile de terminale iPhone in care acest sistem era implementat pentru testare in viata de zi cu zi.

Experienta proasta cu huse si folii

Spre exemplu, am o husa transparenta care are marginile usor mai mari decat cele ale ecranului iPhone 6S Plus, iar de fiecare data cand incerc sa fac trecerea de la o aplicatie la alta sau sa accesez app switcher-ul folosind 3D Touch, apas intai pe husa si apoi pe ecran, iar experienta este proasta.

Acelasi lucru este valabil si pentru alte huse din materiale mai rezistente, iar in cazul unor folii, apasarea degetului pe laterala si tragerea sa implica o fortare a pielii peste materialul foliei si vorbim din nou despre o experienta proasta, absolut deloc naturala.

Desigur ca exista optiunea de a folosi iPhone-ul fara protectie, insa avand in vedere ca exista o camera iesita in afara carcasei, ideea de a nu proteja intr-un fel carcasa nu este chiar atat de grozava, asa ca in cazul meu solutia a fost renuntarea la 3D Touch pentru ceea ce il foloseam mai des.

Separat de aceste doua functii, n-am gasit o utilitate chiar atat de mare pentru 3D Touch, iar daca iPhone 7 nu va avea camera bagata in carcasa si ma va forta sa folosesc o husa, atunci voi folosi 3D Touch si mai putin decat pana acum.

Voi ce experienta aveti cu husele si 3D Touch ?

Disqus Comments Loading...