X

Apple a incasat 91% din profitul industriei smartphone-urilor

Compania Apple a avut un 2015 cu recorduri de vanzari incasari si profit, iar conform unei analize publicate recent, cei din Cupertino au acaparat si 91% din intregul profit al tuturor producatorulor de smartphone-uri vandute in lumea intreaga in 2015.

Dupa cum puteti vedea deja si din graficul de mai jos, companiile Apple si Samsung au incasat impreuna 105% din profitul producatorilor de smartphone-uri, analistii americani trecand pierderile unor producatori de smartphone-uri in profitul altora.

Practic in intregul an 2015 Apple a incasat 91% din profitul producatorilor de smartphone-uri, iar Samsung a incat 14%, diferenta dintre cele doua companii fiind enorma, insa de inteles avand in vedere faptul ca majoritatea smartphone-urilor vandute de Samsung sunt foarte ieftine.

Din pacate, Motorola, HTC, Lenovo si Sony au pierdut bani vanzand smartphone-uri in 2015, in timp ce Blackberry si LG si-au acoperit costurile de productie, pentru Xiaomi, ZTE si Huawei nefiind disponibile date privind profitul inregistrat in 2015.

Partea interesanta este ca la nivel global compania Apple are o cota de piata de aproximativ 18%, insa cu toate acestea a reusit sa acapareze 91% din profitul intregii industrii, asta spunand foarte multe despre preturile foarte mari practicate pentru iPhone-uri.

This post was last modified on feb. 15, 2016, 9:00 AM 09:00

Disqus Comments Loading...