X

Guvernul american vrea sa decripteze inca 12 iPhone-uri

Cazul luptei dintre FBI si Apple ia amploare dupa ce Ministerul de Justitie din SUA a anuntat ca doreste deblocarea a inca 12 iPhone-uri ale companiei Apple separat de cel pentru care o instanta de judecata a emis deja un ordin prin care obliga Apple sa ajute agentia federala americana.

Ministerul de Justitie din SUA urmeaza sa depuna cereri la instanate americane pentru fortarea companiei Apple sa ofere ajutor in deblocarea celor 12 iPhone-uri suplimentare aflate in posesia agentiilor federale, deci tot ceea ce a inceput cu o singura cerere de deblocare se transforma in ceea ce spunea Apple.

In cazul celor 12 iPhone-uri noi pentru care se va cere deblocarea nu vorbim despre dosare penale care implica acuzatii de terorism si la mijloc sunt versiuni mai vechi ale iOS care teoretic ar putea fi deblocate prin jailbreak sau exploit-uri vechi descoperite de diversi hackeri.

Apple a ajutat agentiile federale din SUA sa obtina date din iPhone-uri pana in momentul lansarii iOS 8 cand ar fi sistat stocarea de chei de criptare pentru sistemul sau de operare, iar de aici au inceput toate problemele sale cu FBI si guvernul american.

The Justice Department is pursuing court orders to force Apple Inc. to help investigators extract data from iPhones in about a dozen undisclosed cases around the country, in disputes similar to the current battle over a terrorist’s locked phone, according to people familiar with the matter. The other phones are at issue in cases where prosecutors have sought, as in the San Bernardino, Calif., terror case, to use an 18th-century law…

Saptamana trecuta Apple a spus ca FBI doreste compromiterea totala a iOS si nimeni nu a crezut acest lucru pana noaptea trecuta cand s-a aflat ca in realitate nu se doreste deblocarea a doar unui terminal iPhone, ci a inca 12 terminale, deci autoritatile americane au mintit… mare surpriza.

Bill Gates s-a facut de ras sustinand FBI si spunand ca in mijlocul scandalului este un singur iPhone si ca Apple ar trebui sa isi ofere ajutorul, insa iata ca interesele reale depasesc un simplu terminal iPhone si implica deblocarea unui numar mai mare de dispozitive ale Apple.

Disqus Comments Loading...