X

Apple publica lista sustinatorilor in lupta cu FBI

In cursul acestei zile compania Apple a publicat in propriul webiste o lista a documentelor de sustinere depuse de catre diverse entitati la instanta care judeca o cerere a FBI pentru a obliga compania Apple sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist intr-un atac armat ce a avut loc in SUA anul trecut.

Aceste documente depuse in sustinerea companiei Apple au rolul de a convinge instanta care judeca acea cerere a FBI de faptul ca FBI greseste cand ii cere companiei Apple sa compromita securitatea iOS-ului pentru a putea debloca iPhone-ul folosit de terorist.

Desi Microsoft, Twitter, Facebook, Google si alte companii au anuntat ca doresc sa sustina Apple intr-un mod similar, pana acum doar un reprezentant al ONU, o ruda a unei victime si trei ONG-uri au depus efectiv documente prin care sustin lupta celor de la Apple impotriva FBI.

Un judecator american a dat deja castig de cauza companiei Apple in judecarea unei cauze similare care implica tot FBI chiar si fara sustinerea altora, insa in cazul San Bernadino judecatorul a luat o decizie ce obliga Apple sa ajute FBI, asa ca va fi interesant de vazut cum va gandi el in apel cu documente de acest gen in fata.

This post was last modified on mart. 3, 2016, 10:20 AM 10:20

Disqus Comments Loading...