X

Inginerii Apple ameninta cu demisia daca vor fi obligati sa compromita securitatea iOS

Disputa dintre Apple si FBI trece la un alt nivel astazi, celebra publicatie americana New York Times sustinand ca inginerii Apple ameninta ca vor demisiona daca vor fi obligati de FBI sa compromita securitatea sistemului de operare iOS pentru ca agentia guvernamentala sa aiba acces la date.

Refuzul angajatilor Apple de a compromite securitatea sistemului de operare ar putea avea loc chiar daca Apple nu va avea de ales si va fi obligata sa ajute FBI, iar daca inginerii care au creat iOS pleaca, nu va mai fi posibila deschiderea sistemului de operare pentru autoritati.

Publicatia americana a discutat cu mai multi actuali si fosti ingineri ai companiei Apple, toti refuzand sa lucreze la crearea unui iOS care sa contina o portita de acces care sa-i permita FBI-ului sa acceseze datele utilizatorilor mult mai usor decat in momentul de fata.

Partea interesanta a acestui articol este ca daca angajatii isi dau demisia, Apple va putea sustine ca nu are cine sa ii modifice iOS-ul pentru a respecta o eventuala lege care o obliga sa compromita securitatea iOS, insa in aceasta situatie nuv or mai exista persoane care sa dezvolte iOS in viitor.

APPLE EMPLOYEES ARE ALREADY DISCUSSING WHAT THEY WILL DO IF ORDERED TO HELP LAW ENFORCEMENT AUTHORITIES. SOME SAY THEY MAY BALK AT THE WORK, WHILE OTHERS MAY EVEN QUIT THEIR HIGH-PAYING JOBS RATHER THAN UNDERMINE THE SECURITY OF THE SOFTWARE THEY HAVE ALREADY CREATED, ACCORDING TO MORE THAN A HALF-DOZEN CURRENT AND FORMER APPLE EMPLOYEES. AMONG THOSE INTERVIEWED WERE APPLE ENGINEERS WHO ARE INVOLVED IN THE DEVELOPMENT OF MOBILE PRODUCTS AND SECURITY, AS WELL AS FORMER SECURITY ENGINEERS AND EXECUTIVES.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca nimeni nu isi va da demisia, iar daca o legislatie care va obliga Apple sa compromita securitatea iOS va fi promulgata, cei din Cupertino o vor respecta, insa parerea mea este ca acest lucru nu se va intampla vreodata, implicatiile pe termen lung fiind mult prea mari.

Disqus Comments Loading...