X

Facebook testeaza un sistem care detecteaza clone ale profilului tau

Facebook testeaza in momentul de fata un sistem foarte complex care are rolul de a detecta automat conturile din reteaua de socializare care sunt clone ale altora reale, detinatorii conturilor reale urmand a fi anuntati de catre cei de la Facebook in elgatura cu existenta lor.

Spre exemplu, daca o persoana creeaza un cont care are acelasi nume ca al vostru si are aceeasi poza de profil, Facebook il va marca automat ca fiind o clona si va va anunta in legatura cu existenta sa, el urmand a fi suspendat sau chiar sters daca voi cereti acest lucru.

Orice cont marcat ca fiind o clona trebuie verificat si de catre angajatii celor de la Facebook inainte ca o actiune sa poata fi luata impotriva sa, asa ca in final actiunile importante nu sunt indeplinite automat de un software, ci necesita interventia angajatilor Facebook.

Facebook a inceput sa testeze acest sistem inca din luna noiembrie a anului trecut, el fiind acum activ in 75% din intreaga planeta, compania americana intentionand sa il extinda si in alte zone in perioada urmatoare pentru ca toata lumea sa beneficieze de protectie.

The social network is testing a new feature that will automatically alert you if it detects another user is impersonating your account by using your name and profile photo. When Facebook detects that another user may be impersonating you, it will send an alert notifying you about the profile. You’ll then be prompted to identify if the profile in question is impersonating you by using your personal information, or if it belongs to someone else who is not impersonating you.

Separat de acest sistem, Facebook testeaza altul care permite raportarea de poze cu continut intim care au fost publicate fara voia persoanelor care apar in imagini, dupa raportare cei de la Facebook analizand imaginea pentru a decide daca ea trebuie stearsa sau nu.

Niciuna dintre aceste functii nu este lansata oficial, asa ca atunci cand ele vor fi anuntate voi reveni cu detalii.

This post was last modified on mart. 24, 2016, 12:34 PM 12:34

Disqus Comments Loading...