X

Cartele preplatite din Romania au fost folosite de teroristi in pregatirea de atentate

Intr-o saptamana in care Belgia a fost tinta unor atacuri teroriste care s-au soldat cu zeci de morti, prim-ministrul Dacian Ciolos a dezvaluit faptul ca in trecut unii teroristi au folosit cartele preplatite romanesti pentru a pregati atentate teroriste in Europa.

Ciolos nu a oferit detalii cu privire la operatorul sau operatorii de la care au fost cumparate acele cartele preplatite si nici atacurile care ar fi fost pregatite de catre teroristi, insa el spune ca Romania este una dintre putinele tari din Europa in care se vand cartele fara documente de identificare.

Daca ati mai calatorit prin Europa in ultimii ani, atunci stiti cu siguranta ca in majoritatea tarilor din UE nu puteti cumpara cartele preplatite fara a furniza un document de identitate inainte, acea cartela fiind legata de documentul vostru dupa achizitie.

Avand in vedere aceasta lacuna legislativa din Romania, prim-ministrul Dacian Ciolos a afirmat ca urmeaza sa aiba loc o schimbare de legislatie care va face imposibila cumpararea de cartele preplatite la fel de usor precum pana in prezent.

Inteleg ca Romania e una din putinele tari din UE care vinde cartele pre-pay fara un control de identitate. Inteleg ca au fost chiar folosite cartele pre-pay din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte in UE tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania. Sunt cateva lucruri care vor fi puse in discutie in perioada urmatoare. Ministrii Justitiei si Internelor vor veni cu o nota in Guvern cu aceste elemente si vor fi supuse dezbaterii publice.

Voi ce parere aveti despre aceste schimbari ?

Disqus Comments Loading...