X

Iata cati bani castiga Apple cand cumperi un iPhone 64 GB in loc de 16 GB

Din pacate in ultimii ani compania Apple s-a incapatanat sa nu lanseze iPhone-uri cu minim 32 GB spatiu de stocare, preferand sa ofere in continuare terminale cu doar 16 GB spatiu de stocare, fortand utilizatorii sa cumpere terminale cu 64 GB spatiu de stocare pentru a se bucura de noile functii ale terminalelor.

Diferenta de pret dintre un iPhone cu 16 GB spatiu de stocare si unul cu 64 GB spatiu de stocare este de 100 de dolari sau 100 de euro in magazinele Apple si cele ale partenerilor, insa Apple plateste doar 12 dolari diferenta intre chip-urile de 16 GB si 64 GB folosite in iPhone.

Da, ati citit bine, Apple cere de peste 8 ori mai multi bani pe aceste chip-uri decat plateste ea la partenerii de la care le cumpara, o buna parte din profitul generat la vanzarea fiecarui iPhone cu minim 64 GB spatiu de stocare venind din aceasta lacomie a americanilor.

Acest pret este calculat de catre cei de la IHS in baza preturilor actuale pentru componente dedicate smartphone-urilor, iar el poate fluctua de-a lungul timpului, insa oricum ar fi situatia, Apple nu va plati vreodata mai mult de 17 – 20 de dolari pe un asemenea chip, cu mult mai putin decat cere.

Wayne Lam, a principal analyst at IHS Technology, told us on Friday that it only costs Apple about $12 more to build the 64 gigabyte model than the 16 gigabyte model. But Apple then turns around and sells you that phone with more storage for $100 more, meaning that about $88 of that is profit.

Desigur ca aceasta informatie nu este nici pe departe noua, lumea stiind de ani de zile cat de departe poate sa mearga Apple cu lacomia sa in ceea ce priveste vanzarea de iPhone-uri, asa ca aceasta actualizare de preturi a celor de la IHS este doar o noua confirmare a ceea ce stiam deja.

This post was last modified on mart. 28, 2016, 10:22 PM 22:22

Disqus Comments Loading...