X

Casa Alba nu sustine crearea de sisteme de operare vulnerabile

Casa Alba a anuntat astazi printr-un reprezentant al corpului mediatic faptul ca presedintele SUA nu sustine legislatia care va obliga marile companii IT din SUA sa creeze sisteme de operare care au portite de acces pentru a oferi datele utilizatorilor catre agentiile guvernamentale din SUA.

Anuntul vine la doar cateva ore dupa ce s-a aflat ca FBI informeaza senatori ai SUA in legatura cu metoda folosita pentru a debloca un iPhone aflat in trecut in posesia unui terorist, aceiasi senatori fiind hotarati sa sustina o lege care sa oblige companiile sa creeze sisteme de operare cu portite de acces.

Desi presedintele Barack Obama a afirmat saptamana trecuta ca ar putea sa sustina o asemenea legislatie propusa de catre senatorii SUA, iata ca in final el nu va oferi suport pentru o idee menita sa distruga securitatea sistemelor de operare pentru terminale mobile.

Mai exact, Obama nu crede ca guvernul ar trebui sa transforme intr-o infractiune refuzul de a crea vulnerabilitati in sistemele de operare pentru terminale mobile si el are dreptate deoarece o legislatie de acest gen va crea un sentiment de nesiguranta pentru toata lumea.

The White House is declining to offer public support for draft legislation that would empower judges to require technology companies such as Apple Inc to help law enforcement crack encrypted data, sources familiar with the discussions said.

Chiar daca senatorii se vor incapatana sa propuna o asemenea lege, ea are sanse minime sa fie votata in Congresul SUA in acest an electoral, asa ca marea batalie pentru pastrarea securitatii sistemelor de operare se va da in 2017 sub tutela unui alt presedinte ales de catre americani.

Disqus Comments Loading...