X

Samsung se distanteaza de Apple in vanzarile de smartphone-uri

T1 2016 nu a fost unul foarte bun pentru compania Apple, asa cum si anuntau americanii inca din luna ianuarie, insa primele estimari ale analistilor prezinta o situatie foarte grea pentru cei din Cupertino, lucru la care multi se asteptau totusi avand in vedere scaderea in popularitate a iPhone 6S.

Conform celor de la TrendForce, in T1 2016 Samsung a vandut de 2 ori mai multe smartphone-uri decat compania Apple si a reusit in fapt sa fure cota de piata de la cei din Cupertino, ajungand in momentul de fata sa aiba o cota de piata aproape dubla fata de cea Apple.

Analistii estimeaza ca Samsung ar fi vandut 81 de milioane de smartphone-uri in T1 2016 fata de 40 de milioane de iPhone-uri pe care le-ar fi vandut compania Apple, diferenta fiind enorma in favoarea coreenilor, cota lor de piata crescand de la 22.1% la 27.8%, facand o comparatie cu T1 2015.

In cazul Apple, aceeasi comparatie releva faptul ca vorbim despre o cota de piata de 14.4% fata de 20.9%, diferenta fiind pe masura scaderii in vanzari, iar miercuri vom afla si cat de mare este problema pentru cei din Cupertino, ei urmand a anunta rezultatele financiare pentru T1 2016.

Apple si-a pus multe sperante in iPhone SE pentru a compensa scaderea in vanzari a iPhone 6S, insa analistii nu sunt chiar atat de increzatori ca noul terminal este capabil sa genereze vanzari chiar atat de bune pentru a tine Apple pe crestere in urmatoarele luni.

Nici pentru iPhone 7 lucrurile nu se prezinta chiar atat de bine, analistii prezicand un dezastru pentru Apple in 2016, din cauza faptului ca noul smartphone nu va avea suficient de multe noutati atractive.

This post was last modified on apr. 25, 2016, 10:26 AM 10:26

Disqus Comments Loading...