X

Apple Music sterge automat muzica din calculator ?

Saptamana aceasta Apple Music a fost in centrul atentiei si nu doar pentru ca Apple pregateste schimbari majore pentru Apple Music in iOS 10, ci si pentru ca un cunoscut artist s-a plans din cauza faptului ca serviciul i-ar fi sters unele melodii din calculator.

El a dorit ca intreaga sa librarie audio din calculator sa fie incarcata in iCloud si sa fie disponibila pe toate iDevice/Mac-urile sale, insa aceasta procedura ar fi generat stergerea unor fisiere din calculatorul sau, el acuzand iTunes si Apple Music de intreaga problema.

Conform acestei persoane, iTunes a scanat intreaga sa librarie audio si a sters din calculatorul sau toate fisierele originale pe care le-a gasit in iTunes Store, sau le-a incarcat in iCloud, aceasta functionalitate nefiind cea standard descrisa de catre Apple.

Discutand cu un angajat al unui Apple Store, barbatului i s-ar fi confirmat faptul ca in realitate asa ar trebui sa functioneze Apple Music, insa documentatia publicata de catre compania Apple pentru serviciul sau de streaming spune cu totul altceva.

When I signed up for Apple Music, iTunes evaluated my massive collection of Mp3s and WAV files, scanned Apple’s database for what it considered matches, then removed the original files from my internal hard drive. REMOVED them. Deleted. If Apple Music saw a file it didn’t recognize–which came up often, since I’m a freelance composer and have many music files that I created myself–it would then download it to Apple’s database, delete it from my hard drive, and serve it back to me when I wanted to listen, just like it would with my other music files it had deleted.

La baza intregii probleme ar putea sta de fapt modul stupid si confuz in care compania Apple a gandit iTunes si sistemele de backup/transfer prin iCloud, informatiile oferite de catre cei din Cupertino putandu-i convinge pe utilizatori sa-si stearga din greseala fisiere originale.

In baza unui mesaj precum cel de mai sus, un utilizator ar putea sa stearga fisiere originale din calculator fara sa isi dea seama si cam acelasi lucru se intampla si in cazul backup-urilor cu transfer de fisiere sau contacte intre iTunes si un iDevice.

Oficial Apple Music nu sterge muzica din calculatoarele utilizatorilor, insa neoficial multa lume se plange de problema si multa lume a pierdut melodii, chiar si jurnalisti apropiati celor de la Apple, insa problema nu s-a rezolvat in 10 luni si… probabil nu va fi rezolvata vreodata.

Cati dintre voi ati fost afectati de aceasta problema ?

This post was last modified on mai 7, 2016, 10:21 AM 10:21

Disqus Comments Loading...