X

4 noutati grozave ale Android N care nu exista in iPhone

Ieri compania Google a anuntat oficial Android N, viitoarea versiune majora a sistemului de operare Android, ea fiind in momentul de fata in proces de testare beta si dezvoltare in vederea lansarii, cele mai importante functii ale sale fiind deja prezentate de catre cei din Mountain View.

Android N este asteptat de ceva vreme de catre foarte multi utilizatori de pe planeta, iar in baza functiilor pe care le ofera, este usor de inteles de ce exista atat de multa anticipare pentru el, compania Google oferind si cateva functii care in momentul de fata nu exista in terminalele iPhone.

Afisarea a doua aplicatii in acelasi ecran – multi-window support

Incepand cu iOS 9 compania Apple ofera posibilitatea de a rula doua aplicatii in acelasi ecran al unei tablete iPad, insa desigur ca terminalele iPhone nu beneficiaza de o asemenea functionalitate fara jailbreak, nici macar iPhone 6S Plus care are ecran de 5.5 inch.

Cei de la Google s-au gandit ca utilizatorii se pot bucura de o asemenea functie in propriile dispozitive, asa ca in Android N ofera nativ posibilitatea de a folosi mai multe aplicatii in acelasi ecran al smartphone-urilor, unele terminale avand de ceva vreme functii de acest gen oferite.

Instant Apps

V-am vorbit aseara despre sistemul Instant Apps si v-am spus ca el are menirea de a revolutiona modul in care folosim aplicatiile pe smartphone-uri prin modul inovativ pe care compania Google l-a gandit pentru utilizatorii Android.

Sistemul are la baza un serviciu lansat cu ceva timp in urma, el permitand rularea in terminale a unor parti ale unor aplicatii inainte ca aplicatia completa sa fie descarcata, Google impartind aplicatiile in serverele sale si livrandu-le catre smartphone-uri ca pagini web.

Aplicatiile testate partial de catre utilizatori pot fi mai apoi instalate in formatul complet din Google Play, experienta de folosire a terminalelor fiind mult imbunatatita.

Un Low Power Mode superior

Incepand cu iOS 9 compania Apple ne ofera Low Power Mode, Mod Consum Redus, un sistem menit sa reduca substantial consumul de energie al iDevice-urilor pentru a prelungi autonomia bateriei, insa desigur ca el nu este la fel de eficient precum il promoveaza Apple.

Android N imbunatateste sistemul existent deja in platforma celor de la Google, mai exact functia Doze, care dezactiveaza multe functii ale sistemului de operare cand terminalul este blocat, ea functionand acum chiar si cand dispozitivul este in miscare.

Mai mult decat atat, Google a introdus si proiectul Svelte, acesta impiedicand deschiderea aplicatiilor cand se schimba statusul unei conexiuni de internet, rezultatul final fiind consum mai mic de energie cand nu este necesara folosirea resurselor procesorului.

Foarte multa lume a laudat Doze in fata Low Power Mode, in principal multumita functiilor suplimentare oferite, iar acum Google il face si mai bun.

Actualizarile in fundal ale sistemului de operare

O alta noutate majora anuntata de catre Android este posibilitatea de a actualiza in fundal sistemul de operare si nu vorbim despre clasica descarcare in background a update-ului, asa cum se intampla in iOS, ci despre un sistem similar celui din Chrome OS.

Atunci cand exista un update, Android N il va descarca in fundal cand terminalul nu este folosit si va crea o imagine de sistem separata, aceasta fiind incarcata atunci cand ne repornim terminalul, totul fiind facut instant, fara vreo grija pentru noi.

Practic, in loc sa asteptam ca actualizarea sa fie pregatita si instalata fara a ne putea folosi terminalul, Android N se ocupa de acest proces in fundal, iar la repornirea terminalului face schimbarea din imaginea de sistem veche in cea noua, foarte simplu si usor.

ANDROID N ALSO ADDS SOME IMPORTANT NEW FEATURES TO HELP KEEP USERS SAFER AND MORE SECURE. INSPIRED BY HOW CHROMEBOOKS APPLY UPDATES, WE’RE INTRODUCING SEAMLESS UPDATES, SO THAT NEW ANDROID DEVICES BUILT ON N CAN INSTALL SYSTEM UPDATES IN THE BACKGROUND. THIS MEANS THAT THE NEXT TIME A USER POWERS UP THEIR DEVICE, NEW DEVICES CAN AUTOMATICALLY AND SEAMLESSLY SWITCH INTO THE NEW UPDATED SYSTEM IMAGE.

V-am spus ieri ca unele dintre noutatile Android N le vom regasi si in iOS, iar 3 dintre cele prezentate aici sigur vor ajunge curand.

Voi ce parere aveti despre aceste functii ?

This post was last modified on mai 19, 2016, 6:51 PM 18:51

Disqus Comments Loading...