X

Diferentele dintre apel Wi-Fi si apel VoIP pe iPhone, tot ce trebuie sa stii

Weekend-ul trecut Orange Romania a inceput sa permita activarea functiei apel Wi-Fi pe iPhone, iar multa lume nu stie ce inseamna acest tip de apeluri si care este diferenta intre ele si apelurile telefonice pe care le pot face diversele aplicatii de mesagerie, sau chiar FaceTime.

Confuzia vine de la faptul ca majoritatea fac acele apeluri VoIP prin Wi-Fi folosind aplicatiile de mesagerie si considera ca functia apel Wi-Fi pe iPhone are exact acelasi rol, insa in realitate diferentele dintre ele sunt mari si in acest articol vom discuta despre ele.

Apelurile VoIP pot fi facute numai folosind o conexiune de internet si numai in aplicatia/sistemul care le permite, astfel ca apeluri WhatsApp Messenger puteti face doar in WhatsApp Messenger si doar daca persoana pe care o sunati are o conexiune de internet activa.

Acelasi lucru este valabil inclusiv pentru FaceTime sau Facebook Messengr, insa aplicatii precum Skype sau Viber va permit sa faceti apeluri VoIP catre numere GSM, dar trebuie sa platiti separat fiecare minut vorbit, putine aplicatii oferind aceasta functionalitate.

Apelurile Wi-Fi functioneaza tot folosind o conexiune Wi-Fi, insa spre deosebire de apelurile VoIP, ele pot fi utilizate doar daca nu aveti semnal GSM suficient de puternic la telefon pentru a face un apel telefonic normal catre un alt numar de telefon.

In aceasta situatie, puteti suna prin apel Wi-Fi orice numar de telefon, fix sau mobil, de oriunde de pe planeta, minutele vorbit fiind consumate din abonamentul vostru de telefonie mobila, ca si cum ati face un apel telefonic GSM normal de pe telefon.

Apelurile Wi-Fi sunt disponibile gratuit si pot fi facute DOAR de pe teritoriul Romaniei, astfel ca daca va aflati intr-o alta tara si faceti roaming, nu veti beneficia de functia apel Wi-Fi, asa ca va veti rezuma doar la apelurile telefonice normale.

Concluzionand, apelurile VoIP functioneaza doar daca ambii utilizatori au conexiuni de internet active, in 90% din cazuri, doar daca ambele persoane au aceeasi aplicatie din care a fost initiat apelul.

Apelurile Wi-Fi va permit sa faceti apeluri GSM cand nu aveti semnal GSM suficient de puternic, ele consumand minute din abonamentul vostru de telefonie mobila, iar apelarea se poate face pe orice numar de telefon, indiferent ce telefon mobil sau fix are cealalta persoana.

Disqus Comments Loading...