X

Samsung a prezentat primul ecran pentru smartphone dedicat realitatii virtuale

Saptamana aceasta compania Samsung a participat la o serie de evenimente ce au avut loc in San Francisco si au avut in centru prezentarea de inovatii in domeniul ecranelor pentru smartphone-uri, coreenii avand pregatita o surpriza interesanta pentru cei prezenti.

Mai exact, cei de la Samsung au prezentat un ecran 4K de 5.5 inch, cu rezolutie 3840 x 2160 pixeli si 806 pixeli per inch, acesta fiind special gandit pentru realitatea virtuala multumita rezolutiei foarte mari si a densitatii de pixeli care este cu 45% mai mare decat a oricarui alt ecran pentru smartphone.

Desi cei care au vazut ecranul l-au laudat pentru luminozitatea foarte buna si calitatea ridicata a imaginilor afisate, problema este ca totul era afisat pe ecran cu un numar scazut de cadre pe secunda, semn ca exista in continuare foarte mult de lucru la aceasta componenta.

Separat de acest ecran, cei de la Samsung au prezentat unul care are numele de cod Lightfield, acesta oferindu-le utilizatorilor un efect 3D special care le permite utilizatorilor sa perceapa adancimea obiectelor afisate pe ecran.

Mai mult decat atat, o alta tehnologie numita Bio Blue reduce, de la 32% la 6% procentul de lumina albastra afisata de catre un ecran AMOLED, rezultatul final fiind utilizatori care nu sunt la fel de obositi dupa multe ore de folosire a unui smartphone cu un asemenea ecran.

Avand in vedere ca aceste ecrane sunt doar prototipuri, nimeni nu stie cand vor fi ele implementate in smartphone-uri, desi unii se asteapta sa vada cel putin unul in Samsung Galaxy S8.

Disqus Comments Loading...