X

Cu cat au scazut vanzarile iPhone in T2 2016 ?

Inca de la inceputul anului 2016 Apple anunta ca va avea 6 – 9 luni cu vanzari de terminale iPhone mai slabe decat cele inregistrate in anul precedent, iar previziunile sale par sa se adevereasca in totalitate, primul trimestru dezvaluind prima scadere de vanzari, incasari si profit pentru cei din Cupertino.

Pentru al doilea trimestru fiscal, Apple a anuntat exact aceeasi evolutie pentru produsele sale, iar analistii de pe Wall Street se asteapta la o reducere semnificativa a numarului de terminale iPhone vandute, ei afirmand ca Apple ar putea anunta vanzari de doar 40 de milioane de unitati ale iPhone in T2 2016.

Cifra este cu 7 milioane de unitati mai mica decat cea inregistrata in T2 2016, deci vorbim despre o scadere a vanzarilor cu aproape 20%, insa unii analisti sunt de parere ca scaderea va fi chiar mai mare, Apple putand anunta vanzari mai mici de 40 de milioane de unitati, deci exista posibilitatea ca situatia sa fie mult mai rea.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus n-au avut succesul pe care si l-ar fi dorit compania Apple, iar acest lucru a fost vazut in vanzarile inregistrate de catre cele doua terminale, analistii speculand fiecare moment pentru a critica Apple, insa in ciuda tuturor problemelor, pretul actiunilor sale a ramas destul de constant in ultimele luni.

Probleme mai mari ar putea aparea dupa anuntarea acestor rezultate, deoarece incasarile Apple ar putea scadea cu 7 miliarde de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, profitul putand scadea cu 2 – 3 miliarde de dolari, deci vorbim despre pierderi foarte mari pentru o companie care este dependenta de terminalele iPhone.

In ciuda faptului ca 2016 este un an prost pentru Apple din punct de vedere al vanzarilor, iPhone 7 nu va veni cu foarte multe noutati care sa convinga oamenii sa arunce cu bani peste mesele caselor de marcat din Apple Store-uri, in schimb cei din Cupertino pregatind un iPhone 7S care sa genereze isterie in randul utilizatorilor.

This post was last modified on iul. 13, 2016, 10:15 AM 10:15

Disqus Comments Loading...