X

Producatorii de telefoane mobile lanseaza prea multe produse anual

Producatorii de smartphone-uri lanseaza prea multe produse anual, conform unui studiu Greenpeace, consumatorii fiind de parere ca sunt lansate prea multe terminale mobile noi anual, iar aici se face referire nu doar la cei de la Samsung, ci si la compania Apple, care anul acesta va lansa 3 modele ale iPhone.

Studiul a fost desfasurat pe peste 6000 de persoane din SUA, Mexic, Rusia, Germania, China si Coreea de Sud, tari in care exista foarte mult posesori de smartphone-uri, acestia afirmand ca si-ar dori ca toti acesti producatori sa-i ajute mai mult in procesul de reciclare a smartphone-urilor, in loc sa lanseze multe modele noi anual.

Conform acestui studiu, persoanele din aceste tari au, in medie, trei telefoane mobile acasa care nu sunt folosite, iar jumatate dintre ei sunt de parere ca producatorii de telefoane mobile lanseaza prea multe produse anual, lucru care este complet adevarat, doar daca ne uitam numai la Samsung.

O treime dintre participanti si-au cumparat un telefon nou in ultimul an deoarece unitatea detinuta s-a stricat saua  fost pierduta, ceva mai multi au cautat un model mai performant, insa jumatate dintre ei au afirmat ca nu si-ar schimba telefoanele foarte des daca nu ar fi nevoiti sa o faca, din varii motive.

Consumers want manufacturers to release fewer mobile phone models and do more to help them recycle. The recycling rate of mobile phones is particularly low compared to other electronic goods, and people don’t know if they can contact recycling companies, the government or the brand. Most don’t know how to wipe data, but that’s the first thing certified recycling should provide.

Principala problema in toata aceasta ecuatie este profitul, profitul facut de catre producatori in vanzarea de telefoane mobile, iar daca ne uitam la Apple, vedem ca a trecut de la un singur model anual, la trei modele anual pentru a-si mentine si creste in viitor profitul, iar acest trend probabil o va forta sa faca schimbari mai mari.

Apple dorea in 2016 sa lanseze patru modele ale iPhone, insa a renuntat la unul dintre ele cu doar doua luni inaintea lansarii.

This post was last modified on aug. 17, 2016, 9:23 AM 09:23

Disqus Comments Loading...