X

Galaxy Note 7 a salvat iPhone 7

Peste doar cateva zile va avea loc prezentarea iPhone 7, iar ceea ce avea sa fie un eveniment fara surprize, se poate transforma intr-o sansa extrem de mare pentru compania Apple. Ieri Samsung a anuntat scoaterea Galaxy Note 7 din vanzare din cauza unor baterii defecte care explodeaza in timpul incarcarii, evenimentul fiind unul fara precedent.

Toata lumea lauda curajul Samsung, insa sentimentul general este ca, din pacate, coreenii au ratat o mare sansa de a isi creste substantial vanzarile. Desi Samsung a procedat bine si isi ajuta clientii, vorbim totusi despre un defect foarte periculos care pune intr-o lumina extrem de negativa compania si va afecta extrem de mult vanzarile Galaxy Note 7.

iPhone 7 pe de alta parte se anunta a fi un terminal fara stralucire, cu putine noutati importante si un design neschimbat, insa in noul context global, el este prezentat intr-o lumina complet diferita. Dintr-un paria, iPhone 7 se transforma in terminalul spre care se indreapta toata atentia in momentul de fata, chiar si a unor persoane care au precomandat Galaxy Note 7.

iPhone 7 a fost salvat de Galaxy Note 7

Acum iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor avea parte de atentia intregii lumi, iar cei de la Apple sunt suficient de inteligenti pentru a profita de moment si a fura multi clienti ai Samsung. Ce port audio, ce design vechi, ce baterie mica ? Nu explodeaza cand il incarci! Nu are cine stie ce alte probleme care m-ar lasa fara telefon in cateva luni! Cam asa vor gandi multi.

Samsung a avut sansa de a dovedi ca iPhone poate fi invins si succesul seriei Galaxy S7 sugera faptul ca Note 7 va avea succes, insa Samsung ne-a demonstrat din nou ca nu este capabila sa produca terminale de calitate. Nu are acea atentie mare la detalii pe care o are Apple, nu are acel control strict de calitate, ci are doar ideea de a face mult, indiferent daca este bun, sau prost.

Cu acest esec, iPhone 7 are cale libera spre succes, iar Apple a inceput deja sa isi foloseasca masina de marketing pentru a promova terminalul. In saptamanile urmatoare Apple va investi sume foarte mari de bani pentru a promova iPhone 7 in detrimentul Galaxy Note 7 si va avea succes.

Aproape ca a fi tentat sa spun ca totul este un sabotaj al Apple, pentru ca totul mergea atat de bine pentru Samsung si dintr-odata s-a oprit, brusc, fara explicatii. Apple este o companie mare, dar are si noroc, iar in 2016 va straluci din nou, dar cu un produs lipsit de viata.

Voi ce parere aveti ?

This post was last modified on sept. 3, 2016, 9:42 AM 09:42

Disqus Comments Loading...