X

iPhone 7 – cum funtioneaza noul buton Home

Compania Apple a anuntat aseara ca batranul buton Home al iPhone va deveni istorie si este schimbat cu un nou tip de buton care functioneaza pe baza Force Touch si a 3D Touch. Mai exact, avem un buton tactil in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, apasarea puternica pe el generand o vibratie prin Force Touch, asta in timp ce iOS inchide aplicatiile.

Practic, Apple a eliminat componenta mecanica a butonului Home din iPhone si a inlocuit-o cu un motor vibrator care are menirea de a genera vibratii la apasare. Acele vibratii trebuie sa ne dea senzatia ca apasam un buton fizic real, lucru care nu este chiar atat de greu de imaginat, indiferent din ce perspectiva privim lucrurile.

Cu 3D Touch, acest nou buton Home percepe invelul de presiune aplicata pe el, astfel ca atunci controleaza functiile sistemului de operare iOS 10, asa cum ar face-o un buton fizic. In clipul video de mai sus aveti o scurta explicatie despre modul in care functioneaza noul buton Home, cel care testeaza terminalil afirmand ca intreaga parte inferioara a panoului frontal iPhone 7 pare a fi tactila.

Desigur ca nu acesta este adevaratul si doar butonul Home este tactil multumita 3D Touch, Force Touch fiind implementat sub el doar pentru a genera vibraii. Ce fel de experienta vom avea in folosirea acestui nou tip de buton ramane de vazut, insa este clar ca Apple schimba cu mult experienta de folosire a iPhone 7 prin butonul Home nou.

Cu mai multe detalii voi reveni intr-un articol urmator.

Disqus Comments Loading...