X

Masina autonoma Apple a fost deja testata

Desi foarte multe zvonuri aparute pana acum sugereaza faptul ca proiectul Apple pentru dezvotlarea unei masini inteligente are mari probleme, iata ca Apple totusi avanseaza. In ciuda acestui lucru, compania Apple a decis sa opreasca anumite segmente ale proiectului sau, doar cele cu adevarat viabile fiind mentinute in dezvoltare pentru viitor.

Desi Apple a avut peste 1000 de angajati care sa dezvolte masina sa autonoma, din pacate echipa de conducere nu a reusit sa conceapa o viziune clara pentru produs. Mai exact, managerii au avut probleme majore in a stabili obiective clare care trebuiau indeplinite, ei fiind de parere ca toate cele stabilite de catre compania Apple erau imposibil de atins.

“Intr-o schimbare majora a obiectivelor uneia dintre cele mai ambitioase initiative proprii, Apple a inchis parti ale proiectului prin care dezvolta o masina autonoma, concediind zeci de angajati in proces.”

Apple a incercat sa-si motiveze managerii sa incerce sa-i indeplineasca obiectivele privind dezvoltarea unei masini inteligente, si poate autonome, pana in 2019, dar acest lucru era imposibil. In aceasta ide, Steve Zadesky, omul ales initial pentru a conduce proiectul, a parasit Apple, el fiind inlocuit de catre Bob Mansfield, cu doar cateva luni in urma.

“La Apple, Zadesky a avut obiectivul de a tripla echipa care dezvolta masina autonoma, care in momentul venirii sale numara 600 de angajati, dar si sa conceapa o viziune pentru produs. Echipa care dezvolta masina autonoma la Apple a avut probleme mari in a stabili obiective clare pentru produs. Echipa era de parere ca obiectivele impuse de catre Apple nu puteau fi indeplinite, dar compania i-a rugat insistent sa incerce sa le indeplineasca pana in anul 2019.”

Aceasta schimbare a avut drept efect si o schimbare a obiectivelor echipei, astfel ca ea nu va mai dezvolta o masina, ci un sistem de ghidare autonoma pentru masini. Mai mult decat atat, intregul program este regandit de catre cei de la Apple pentru a putea indeplini obiective mult mai usor de realizat in termenele impuse de catre compania Apple.

Totusi, inainte ca intregul proiect sa-si modifice obiectivele, compania Apple avea deja in testare o serie de masini autonome, acestea fiind conduse pe drumuri inchise. Nimeni nu stie deocamdata cat de avansate erau ele, sau cat de bine functionau, insa cei de la Apple au decis sa renunte complet la tehnologiile folosite in ele si sa se dedice pe cu totul altceva.

“Apple a facut progrese semnificative in acest domeniu. Compania avea in testare o serie de masini autonome, folosind drumuri inchise publicului.”

Acestea fiind spuse, visele multora de a avea o masina autonoma produsa de catre Apple vor trebui sa mai astepte, in schimb compania urmand a colabora cu diversi producatori pentru a lansa automobile care sunt echipate cu tehnologiile sale de ghidaj autonom.

This post was last modified on sept. 10, 2016, 9:33 AM 09:33

Disqus Comments Loading...