X

Facebook lanseaza Marketplace, va concura cu olx

Facebook a anuntat astazi ca urmeaza sa inlocuiasca butonul Messenger din aplicatia pentru iOS cu un buton care le va permite utilizatorilor sa faca orice fel de cumparaturi. Mai exact, Facebook lanseaza o platforma numita Marketplace, ea urmand a fi disponibila pentru inceput numai in SUA, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

Noul serviciu le va permite utilizatorilor as vanda si sa cumpere aproape orice, la fel cum fac prin website-uri precum ebay, olx.ro si altele similare. Facebook sustine ca 450 de milioane de persoane din cele 4 tari vor avea acces la acest serviciu incepand de astazi, asa ca vorbim despre o baza foarte mare pentru a testa sistemul chiar din momentul aparitiei.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata noul Marketplace, iar iconita pentru el va fi plasata in locul celei pentru Messenger, utilizatorii iurmand a vedea acolo obiecte despre care Facebook considera ca ei vor fi interesati. Algoritmul va analiza informatii privind paginile urmarite sau vizitate de catre utilizator si istoricul sau in Marketplace, pentru a alege obiectele afisate in platforma.

Facebook lanseaza Marketplace, elimina Messenger din aplicatia pentru iOS

Cand utilizatorul este interesat de unul dintre obiectele afisate, el va putea trimite un mesaj vanzatorului pentru a-i face o oferta in vederea cumpararii. Daca vanzatorul accepta, atunci utilizatorii vor putea discuta intre ei detaliile, compania permitand inclusiv cautarea de obiecte de vanzare in apropierea utilizatorului, sau chiar in orasul in care se afla.

“We saw a lot of people were really just looking at coming to Marketplace without necessarily anything in particular they were looking for. They were just on Marketplace to casually browse through. This really mirrors an offline experience where you can go to a Sunday market or maybe the mall. You don’t know exactly what you want but you want to browse.

Deocamdata cei de la Facebook nu intentioneaza sa perceapa vreun comision din vanzarile facute prin Marketplace, insa desigur ca va face acest lucru in viitor. Cei de la Facebook vor lasa sistemul sa se dezvolte, iar atunci cand utilizatorii vor vedea ca el functioneaza si vor avea mare nevoie de el, vor incepe sa perceapa comisioane pentru vanzarile facute.

Facebook nu va oferi pentru Marketplace posibilitatea de a plati direct din aplicatie, sau garantii pentru recuperarea banilor, asa ca totul va fi la inceput ca un “Vest Salbatic” online. Desigur ca Marketplace va avea succes pentru ca vanzatorii vor putea accesa o retea de peste 1 miliard de oameni fara a plati vreun ban, asa cum se intampla pe eBay, sau alte website-uri asemenea.

Nu se stie deocamdata cand va ajunge Marketplace si in Romania, dar cand va fi disponibil, va fi un concurent direct pentru olx sau okazii, iar asta pentru ca oamenii vor putea cauta mai usor direct din aplicatia Facebook ceea ce ii intereseaza sa cumpere.

This post was last modified on oct. 3, 2016, 4:51 PM 16:51

Disqus Comments Loading...