X

Aplicatiile iOS transmit mai multe informatii nedorite decat cele Android

Un studiu recent facut de catre o companie specializata in securitate informatica sustine ca aplicatiile dezvoltate pentru sistemul de operare iOS transmit, fara acordul nostru, mai multe date decat cele Android. Conform rezultatelor acestui studiu, aplicatiile iOS transmit date in 0.5% din cazuri, in timp ce in cazul Android procentul este de doar 0.3%.

Procentele sunt foarte mici, deci foarte putine aplicatii transmit date fara acordul nostru, insa cele care o fac, transmit si date sensibile pentru utilizatori. Majoritatea datelor transmise de catre aplicatii fara acordul nostru au legatura cu informatii privind locatia GPS si informatii de identificare ale terminalelor, date accesibile oricum in multe situatii.

Separat de acestea, unele aplicatii transmit si informatii care pot identifica o persoana in functie de terminalul pe care il foloseste, iar aici exista o mare problema pentru Android. Conform studiului, doar 0.2% dintre aplicatiile iOS transmit date sensibile de acest gen catre entitati terte, in timp ce in cazul Android cifra este de 15 ori mai mare si ajunge la 3% dintre aplicatii.

Aplicatiile iOS transmit mai multe informatii nedorite decat cele Android

Practic, prin platforma Android sunt preluate cele mai multe informatii despre utilizatori, iar aici vedem din nou cam cat de mare este problema companiei Google. Foarte multe companii specializate in securitate informatica au tras semnale de alarma de-a lungul anilor cu privire la aceasta problema, iar ea pare sa fie departe de rezolvare.

In ceea ce priveste zonele cu cele mai multe aplicatii care fura date, in cazul iOS-ului 70% din trafic provine din China, lucru usor de inteles avand in vedere obsesia guvernului de a controla tot. In cazul Android, SUA si Marea Britanie sunt tarile din care se fura cele mai multe date, China nefiind in top din acest punct de vedere.

Acestea fiind spuse, aplicatiile iOS si Android transmit cam aceeasi cantitate de informatii in mod nedorit, insa aplicatiile Android transmit cu mult mai multe informatii private. Din pacate problemele stau in libertatea pe care o au dezvoltatorii Android de a accesa aceste date din terminalele noastre, Google putand rezolva problema doar prin implementarea de restrictii noi.

This post was last modified on oct. 24, 2016, 1:40 PM 13:40

Disqus Comments Loading...