X

iPhone 7 este un real succes in SUA

iPhone 7 si iPhone 7 Plus s-au dovedit a avea succes foarte mare in SUA in perioada anterioara lansarii, crescand cota de piata a sistemului de operare iOS in tara. Cele doua modele noi de iPhone au inregistrat cele mai bune vanzari dintre toate smartphone-urile vandute in SUA in perioada anterioara lansarii aceasta fiind o adevarata realizare pentru Apple.

In baza vanzarilor bune inregistrate de catre aceste doua terminale, cota de piata a iOS a crescut cu 5.2% in SUA in ultimele luni, compania Apple reusind sa se apropie usor de Android. In momentul de fata, cota de piata a iOS in SUA este de 34.2%, in timp ce a Android este de 63.4%, cu peste 20 de procente mai mica decat cea globala.

Desi in SUA iOS-ul inregistreaza o crestere a cotei de piata, in Germania aceasta a scazut cu 2.5%, in timp ce in China a scazut cu 4.5%. Vanzarile din Marea Britanie au fost deasemenea bune pentru compania Apple, aceasta fiind una dintre pietele in care terminalele iPhone au fost si raman in continuare foarte iubite, indiferent de ce ofera Apple.

Samsung, pe de alta parte, nu o duce prea bine dupa esecul Galaxy Note 7, cota de piata a companiei scazand simtitor in majoritatea pietelor importante. Singura piata in care ea a crescut este Marea Britanie, acolo coreenii reusind sa mai convinga putini clienti sa le cumpere produsele, insa urmatoarele luni ar putea fi dezastruoase cam peste tot.

“In the US, the new iPhone 7 and 7 Plus models made an immediate impact, becoming the best-selling smartphones in the month of September at 17.1%. Despite some sales from the beleaguered Samsung Galaxy Note 7, still technically available through the month of September, Samsung posted a year-on-year decline from 36.9% to 33.8% of US smartphone sales in the third quarter.”

Disqus Comments Loading...