X

Google se foloseste de iPhone pentru a ataca UE

Uniunea Europeana incearca de mai bine de un an sa convinga lumea ca Google are un monopol in Europa in ceea ce priveste segmentul smartphone prin intermediul Android. UE sustine ca Google isi controleaza complet sistemul de operare si ceea ce apare in el, promovandu-si propriile servicii in detrimentul celor ale companiilor competitoare.

Pentru a-si face argumentele intelese, cei de la Google si-au indreptat atentia spre competitorii directi, afirmand ca 39 dintre cele 47 de aplicatii ale Windows Phone-urilor sunt ale Microsoft. Nici iPhone nu a scapat, acolo compania Apple avand control total asupra aplicatiilor preinstalate, insa vorbim despre un singur producator, nu despre mai multi.

Google pe de alta parte afirma ca numai o treime dintre aplicatiile instalate in terminalele Samsung sunt pentru serviciile sale, deci ea nu isi impune produsele la fel precum alti producatori. In aceeasi masura, Google sustine ca ea nu poate avea monopol in industria smartphone atat timp cat exista iPhone, cele doua sisteme de operare insumand peste 99% din piata smartphone.

Pentru a face si demonstratii grafice ale afirmatiilor sale, cei de la Google au publicat si o serie de imagini animate de tip GIF in care prezinta unele comparatii cu sistemele de operare competitoare. In ciuda acestor lucruri, UE va dori oricum sa amendeze Google pentru modul in care si-a gandit platforma Android si probabil va avea succes.

“To ignore competition with Apple is to miss the defining feature of today’s competitive smartphone landscape. … distributing products like Google Search together with Google Play permits us to offer our entire suite for free.”

This post was last modified on nov. 11, 2016, 11:18 AM 11:18

Disqus Comments Loading...