X

Apple inlocuieste ecranele iPhone 6 defecte

Unii dintre voi probabil va aduceti aminte despre scandalul Touch Disease, o problema din cauza careia ecranele iPhone 6 nu mai functionau la aproximativ 1 an dupa achizitie. Problema are la baza un defect de fabricatie al smartphone-ului, o componenta a acestuia stricandu-se in timpul folosirii obisnuite si impiedicand folosirea ecranului.

Problema a avut parte de atentia presei timp de cateva saptamani in primavara acestui an deoarece numarul de clienti afectati de catre problema ecranului iPhone 6 este foarte mare. Zilnic sute de oameni vizitau Apple Store-urile din SUA, sau alte zone de pe planeta, cu aceasta problema a ecranului iPhone 6, Apple fiind acuzata ca nu intervine pentru a o rezolva.

Ei bine toate aceste critici au motivat compania sa actioneze cumva, deoarece ieri Apple a anuntat un program prin care repara la un pret fix ecranele defecte ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Apple descrie problema ca fiind una din cauza ecranul iPhone 6 incepe sa afiseze dungi, sa licareasca intermitent sau sa inceteze sa mai functioneze dupa ce este scapat de multe ori, fara a se crapa.

Apple inlocuieste mai ieftin unele ecrane iPhone 6 defecte

In realitate problema este una de torsiune a unei componente interne, aceasta generand afisarea unor dungi orizontale in partea superioara a ecranului, acesta refuzand sa mai raspunda la comenzi la scurt timp dupa aceea. Singura solutie de pana acum era inlocuirea completa a terminalului, care costa peste 200 de euro, insa Apple a decis sa faca inlocuirea ecranului la un pret fix de 155 de euro.

Desi Apple ar fi trebuit sa inlocuiasca gratuit ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, a ales doar sa aplice o taxa standard de 155 de euro pentru reparatie, la service-urile autorizate. Operatorii de telefonie mobila nu fac parte din acest program, insa el nu este oricum ceea ce isi doreste lumea de la un smartphone cu defect de fabricatie.

“If your iPhone 6 Plus is exhibiting the symptoms noted above, and in working order, and the screen is not cracked or broken, Apple or an Apple Authorized Service Provider will repair your device for a manufacturer’s suggested service price of € 155. Pricing offered by Apple Authorized Service Providers may vary.”

Apple va incepe sa contacteze clientii care au terminale ce fac parte din aceasta serie pentru a le sugera sa faca aceasta inlocuire, sau sa le ramburseze diferenta fata de pretul fix de 155 de euro. Foarte putina lume va fi multumita de aceasta decizie stupida a companiei Apple, iar asa avem o noua dovada a lacomiei sale in locul multumirii clientului.

This post was last modified on nov. 18, 2016, 7:21 AM 07:21

Disqus Comments Loading...