X

Apple isi cere scuze pentru spam-ul iCloud, rezolva problemele

Unii dintre voi stiti deja ca de cateva saptamani iCloud este atacat de diversi hackeri care spameaza utilizatorii prin intermediul aplicatiei Calendar interconectata cu iCloud. Mai exact, utilizatorii primesc tot felul de invitatii pentru aplicatia Calendar de la diverse surse anonime, atacurile avand in vedere Apple ID-uri complet aleatorii.

Problema a devenit una atat de grava, incat compania Apple a recunoscut existenta sa si si-a cerut scuze pentru neplacerile create utilizatorilor de catre ea. Mai mult decat atat, cei de la Apple analizeaza serverele iCloud in mod constant pentru a descoperi sursele acestor atacuri si a le bloca inainte de a mai trimite alte invitatii nedorite.

Problemele privind spam-ul venit prin intermediul invitatiilor aplicatiei Calendar nu sunt noi, dar s-au intensificat in ultimele saptamani. Se pare ca extrem de multi utilizatori au fost atacati de catre hackeri, in principal din China, astfel ca Apple se vede obligata acum sa ia masuri pentru a-si proteja clientii de aceste atacuri.

Avand in vedere complexitatea problemei, din pacate nu exista o solutie simpla de a rezolva problemele spam-ului iCloud Clanedar in momentul de fata. Singura metoda de a scapa de spam implica dezactivarea completa a interconectarii dintre iCloud si aplicatia Calendar, dar asa ramaneti fara evenimente salvate in serverele Apple.

 

“We are sorry that some of our users are receiving spam calendar invitations. We are actively working to address this issue by identifying and blocking suspicious senders and spam in the invites being sent.”

 

This post was last modified on dec. 1, 2016, 8:36 AM 08:36

Disqus Comments Loading...