X

Politistii au “furat” iPhone-ul unui infractor pentru a accesa datele din el

Politistii din Marea Britanie au gasit cea mai buna solutie de a “sparge” sistemele de securitate ale iPhone si iOS fara a cere in vreun fel ajutorul companiei Apple. Ei s-au gandit ca a “fura” iPhone-urile suspectilor este mai simplu decat a plati pentru a sparge sistemul de operare al unui terminal pe care infractorul nu vrea sa il deblocheze.

Mai exact, politistii unei unitati speciale din cadrul politiei au “furat” iPhone-ul unui suspect in timp ce acestea vorbea la el, pentru a un risca blocarea dispozitivului. Suspectul face parte dintr-un grup care cloneaza card-uri bancare, iar politia este de parere ca in dispozitiv s-ar afla date esentiale pentru ancheta pe care o desfasoara cu privire la el.

Politia stia ca suspectul foloseste terminalul iPhone pentru a comunica cu diversi membri ai grupului infractional care clona carduri si le folosea in Europa pentru a cumpara bunuri de lux. Constienti de faptul ca suspectul va refuza sa-si deblocheze terminalul si ei nu vor avea acces la conversatii, politistii au “furat” dispozitivul in timp ce suspectul vorbea la telefon.

“Furand” telefonul de la urechea suspectului, politia sustine ca a obtinut acces la o multitudine de date care il incrimineaza pe acesta, dar nu numai. Politia sustine ca fara a “fura” terminalul iPhone in plina strada, nu ar fi putut obtine acces la date din cauza masurilor de securitate existente in sistemul sau de operare, americanii confruntandu-se cu aceeasi problema.

“The challenges of pin code access and encryption on some phones make it harder to access evidence in a timely fashion than ever before. Officers had to seize Yew’s phone from him in the street. This evidence was crucial to the prosecution.”

Acum, imaginati-va cam cat de mult se tem autoritatile de sistemele de securitate din iOS din moment ce recurg la asemenea tactici pentru a accesa datele din iPhone. Este de asteptat ca actiunile de acest gen sa se repete in viitor si cu o frecventa mai mare, mai ales ca Apple continua sa-si intareasca sistemul de securitate la iOS, dar si refuzurile de a ajuta autoritatile.

This post was last modified on dec. 4, 2016, 9:49 AM 09:49

Disqus Comments Loading...