X

iOS 10.1.1 jailbreak – ce trebuie sa stii

iOS 10.1.1 jailbreak se apropie cu pasi repezi de lansare, saptamana aceasta fiind publicata o versiune bruta a acestei solutii de exploatare a sistemului de operare al Apple. Deocamdata solutia a fost testata numai pe iOS 10.1.1 si pe iPod Touch 6G, plus iPad Mini 2, insa cei care au dezvaluit-o sustin ca ea ar trebui sa functioneze pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch.

Mai mult decat atat, solutia de iOS 10.1.1 jailbreak ar trebui sa fie compatibila inclusiv cu vechile versiuni ale iOS 10, chiar pana la prima lansata de catre Apple in septembrie. Acest lucru nu a fost testat, insa vulnerabilitatile folosite exista de ceva vreme in iOS 10, asa ca teoretic toate versiunile anterioare ar trebui sa fie usor de exploatat cu acest software.

Din pacate iOS 10.2 a inchis aceste vulnerabilitati si de aceea avem acum o solutie de iOS 10.1.1 jailbreak, altfel cei care au descoperit vulnerabilitatile nu le-ar fi dezvaluit. Practic, ele sunt inutile pentru a continua exploatarea iOS dincolo de iOS 10.2, asa ca au fost publicate pentru ca o echipa de hackeri sa lanseze o solutie de iOS 10.1.1 jailbreak in baza sa in viitor.

iOS 10.1.1 jailbreak – ce trebuie sa stii

Pana in acest moment, nicio echipa de hackeri nu si-a anuntat intentia de a lansa o solutie iOS 10.1.1 jailbreak bazata pe aceste vulnerabilitati, dar ea va veni cu siguranta. Avand un vedere ca software-ul publicat pentru iOS 10.1.1 jailbreak este intr-o versiune bruta, totul va trebui transformat intr-un program, aplicatie sau website care sa faca jailbreak-ul imediat.

Cat va dura pana cand vreo echipa de hackeri va lansa o solutie de iOS 10.1.1 jailbreak este greu de spus, insa teoretic la inceputul anului viitor ea ar trebui sa fie disponibila. Desi multiple echipe de hackeri au anuntat lansarea unei solutii de iOS 10 jailbreak, pana acum niciuna nu a reusit sa ne ofere un software care sa permita o asemenea exploatare a sistemului de operare.

Avand in vedere ca Apple a schimbat radical strategia de actualizare a iOS si lanseaza in mod constant actualizari noi pentru a inchide rapid orice vulnerabilitati, viitorul jailbreak-ului este sumbru. Chiar si asa, ar trebui sa ne putem bucura de o solutie de iOS 10.1.1 jailbreak foarte curand, insa asta inseamna ca va trebui sa ramaneti, sau sa instalati, la iOS 10.1.1.

This post was last modified on dec. 18, 2016, 11:12 AM 11:12

Disqus Comments Loading...