X

Un nou malware iti poate bloca in totalitate Mac-ul

Un nou tip de malware dezvaluit in cursul acestei zile este capabil sa blocheze in totalitate un Mac printr-un atac de tip DDoS efectuat de catre un hacker. Malware-ul a fost dezvaluit de catre compania de securitate informatica Malwarebytes, ea afirmand ca aplicatiile Safari si Mail sunt cele prin care atacul poate fi facut de catre un hacker.

Toate versiunile MacOS sau OS X, pana la macOS 10.12.2 sunt vulnerabile in fata acestui atac, insa Apple l-a blocat in cea mai recenta versiune disponibila public. Conform celor de la Malwarebytes, software-ul poate deschide draft-uri in aplicatia Mail pana cand intreaga cantitate de RAM a Mac-ului este umpluta si se blocheaza.

Acelasi lucru este valabil inclusiv pentru Safari, doar ca acolo vorbim despre pagini web, rezultatul final fiind totusi exact acelasi pentru utilizator. Hackerii se folosesc de aceste atacuri pentru a forta utilizatorii sa sune la anumite numere de telefon si sa plateasca diverse sume de bani pentru a-si putea folosi in continuare Mac-urile.

Pentru ca atacul sa poata fi facut, utilizatorul trebuie sa acceseze un website, hackerii trimitand email-uri cu link-urile acestora unui numar mare de persoane. Utilizatorii naivi vor da click pe link-uri si vor fi atacati, asa ca nu accesati link-uri necunoscute in email-uri, indiferent de la ce persoane sunt trimise acestea catre voi.

The [malware] will keep drafting emails (but does not actually send them) incrementally and covering the previous open windows. This is not a spam attempt but rather a typical denial-of-service attack …

This post was last modified on ian. 4, 2017, 8:07 PM 20:07

Disqus Comments Loading...