X

Presedintele Apple continua sa-si vanda actiunile

Presedintele Apple, Tim Cook, a vandut saptamana aceasta nu mai putin de 30.000 de actiuni pe care le detine la compania pe care o conduce inca din anul 2011. Vanzarea vine la doar cateva luni dupa ce a fost confirmata o alta, atunci Tim Cook vanzand cateva sute de mii de actiuni pentru o suma mult mai mare de bani decat cele 3.6 milioane de dolari incasati acum.

In 2016 Tim Cook a primit mai putini bani de la Apple din cauza performantelor financiare slabe, dar a primit actiuni in valoare de peste 130 de milioane de dolari. Dintre toate actiunile pe care le are disponibile in momentul de fata pentru vanzare, Tim Cook a vandut saptamana trecuta 30.000 de unitati si si-a “rotunjit” veniturile dupa taierea de salariu din 2016.

Anul trecut Tim Cook a castigat cu 1.5 milioane de dolari mai putin decat in 2015, dar a vandut saptamana trecuta actiuni in valoare de 3.6 milioane de dolari, deci a recuperat toti banii. Vanzarea de acum face parte dintr-un plan de vanzari stabilit de catre Tim Cook cu cativa ani in urma, deci nu vorbim despre vreo decizie de moment luata de catre presedintele Apple.

In urma acestei vanzari, Tim Cook pastreaza inca 1,009,809 de actiuni ale companiei Apple, ele avand o valoare de peste 120 de milioane de dolari in momentul de fata. El trebuie sa mai primeasca actiuni in valoare de peste 300 de milioane de dolari daca va ramane presedinte al Apple si in urmatorii 5 ani, dar nimic nu este sigur in momentul de fata pentru Tim Cook.

This post was last modified on ian. 20, 2017, 5:35 PM 17:35

Disqus Comments Loading...