X

Samsung Galaxy S8 – recunoasterea faciala este nesigura

Samsung Galaxy S8 a fost prezentat ieri intr-un clip video care ne arata ca sistemul de recunoastere faciala implementat de catre Samsung poate fi pacalit cu o poza a detiantorului terminalului. Acel clip video a facut inconjurul internetului de ieri si pana astazi, iar ceea ce vedem acolo a fost confirmat inclusiv de catre compania Samsung pentru toata lumea.

Cei de la Samsung au recunoscut ca sistemul de recunoastere faciala din Samsung Galaxy S8 nu este chiar atat de sigur si ca poate fi pacalit inclusiv cu poze. In aceasta idee, cei care doresc sa faca plati mobile folosind Samsung Galaxy S8, vor trebui sa foloseasca cititorul de amprente, sau iris scannerul, pentru o securitate mai ridicata.

Desi s-a spus ca sistemul de recunoastere faciala din Samsung Galaxy S8 a fost implementat deoarece iris scannerul nu este suficient de rapid si de exact, ei bine iata ca situatia este alta. Samsung nici macar nu permite efectuarea de plati mobile fara scanarea irisului sau a amprentei prin Samsung Galaxy S8, asa ca recunoasterea faciala este doar “de forma”.

Samsung Galaxy S8 – recunoasterea faciala este nesigura

Compania Samsung a recunoscut asta pentru cei de la Mashable, asa ca este clara situatia sistemului de recunoastere faciala din Samsung Galaxy S8, el neavand o utilizate clara. Cei care se folosesc de el pentru a-si debloca terminalele Samsung Galaxy S8 ar putea trai si fara un cod de siguranta pentru ca in realitate situatia ar fi exact aceeasi pentru ei.

Desigur ca Samsung are si mesaje de avertizare in Samsung Galaxy S8 care sa le spuna utilizatorilor despre ineficacitatea sistemului de recunoastere faciala. Fara ele, utilizatorii ar putea fi pacaliti in a crede ca se po baza pe recunoasterea faciala din Samsung Galaxy S8 pentru a-si securiza terminalele, cand nu ar trebui sa faca asta in realitate.

“This seemed awesome, but Samsung also made it clear to me that its facial unlocking technology is not their most secure biometric system. In fact, it can’t be used for purchases with Samsung Pay. For that, you still must use the fingerprint reader on that back.”

Aceasta situatie a sistemului de recunoastere faciala din Samsung Galaxy S8 pune sub un semn manre de intrebare si lansarea functiei in iPhone 8. Compania Apple trebuie sa evite o situatie precum cea a Samsung Galaxy S8, altfel risca sa fie ironizata de toata lumea dupa ce va lansa oficial iPhone 8 pe pietele glovale.

This post was last modified on mart. 31, 2017, 3:52 PM 15:52

Disqus Comments Loading...