X

WhatsApp – amenda mare data de catre autoritati

WhatsApp, cel mai mare serviciu de mesagerie text din lume, a fost amendat astazi cu suma de 3 milioane de euro de catre autoritatile din Italia. Amenda a fost impusa de catre autoritatile italiene din cauza faptului ca WhatsApp si-a inselat utilizatorii atunci cand a introdus sistemul ce a transferat datele acestora din WhatsApp catre serverele Facebook.

Mai exact, conform autoritatilor italiene, modul in care WhatsApp a prezentat acest transfer de date le-a dat de inteles unora ca nu vor mai putea folosi serviciul daca nu sunt de acord. In prima faza a implementarii acestei schimbari pentru WhatsApp, compania nu a oferit posibilitatea de a refuza transferul de date, dar le-a si dat de inteles italienilor ca ar ramane fara conturi daca refuza.

Autoritatile din Italia au fost atente la desfasurarea situatiei si din cauza modului in care s-a comportat compania WhatsApp, au decis sa aplice amenda de 3 milioane de euro. Autoritatile au deschis doua investigatii separate impotriva WhatsApp din cauza a ceea ce s-a facut atunci, ele finalizandu-se acum cu aceasta amneda de 3 milioane de dolari, una mare pentru o companie care nu genereaza venituri, teoretic.

WhatsApp este detinuta de catre compania Facebook, si toate modificarile implementate in ea fac parte din strategia celor de la Facebook. In aceasta idee, aceasta amenda aplicata de catre autoritatile italiene va fi platita tot de catre Facebook, pentru ca WhatsAp nu pra genereaza bani, teoretic.

Acestea fiind spuse, iata ca se poate trage la raspundere si o companie precum WhatsApp.

“The users of the most popular in the world chat, WhatsApp, have been led to believe that if they had not given its approval for the sharing of data with Facebook ( proprietary app ), they could not use the text messaging service. For this behavior,the Competition Authority and the market decided to fine WhatsApp for 3 million euro. And ‘the outcome of the first two preliminary Authority, which ended today.”

This post was last modified on mai 12, 2017, 5:16 PM 17:16

Disqus Comments Loading...