X

iOS 11 – schimbarea impusa pe iPhone si iPad

iOS 11 impune o noua schimbare pentru toate iPhone, iPad si Mac-uri care ruleaza macOS High Sierra, ea fiind anuntata in cursul zilei de ieri de catre compania Apple. Mai exact, compania Apple a trimis ieri email-uri clientilor care ruleaza iOS 11 si macOS High Sierra pentru a ii anunta ca li se va activa automat sistemul de autentificare in 2 pasi pentru iPhone, iPad si Mac.

Apple are activ acest sistem de autentificare in 2 pasi de mai bine de 2 ani de zile, iar incepand cu iOS 11 si macOS High Sierra il va impune pentru toti utilizatorii din lumea intreaga. Apple a implementat acest sistem pentru a creste securitatea Apple ID-urilor, iar incepand cu iOS 11 toata lumea va trebui sa foloseasca acest sistem in mod obligatoriu pe produsele Apple.

Sistemul de autentificare in 2 pasi impus de catre Apple ne obliga ca separat de parola sa folosim o a doua metoda de antentificare intr-un Apple ID cu iOS 11 sau macOS High Sierra. Vorbim aici despre un cod SMS, sau un cod de siguranta vizibil pe alte produse ale companiei Apple, logarea cu acel Apple ID in iOS 11 si macOS High Sierra fiind facuta automat.

iOS 11 – schimbarea impusa pe iPhone, iPad si macOS High Sierra

Partea buna a sistemului de autentificare in 2 pasi pe care Apple il impune pentru iOS 11 si macOS High Sierra este ca la incercarea unui dispozitiv de a se autentifica, primim o alerta. Acea alerta ne spune ce dispozitiv incearca sa se logheze pe Apple ID-ul nostru in iOS 11 si macOS High Sierra, locatia sa fiind deasemenea prezentata pe o harta.

Desi Apple promoveaza de cativa ani securizarea suplimentara a produselor sale, nu a fost anuntata aceasta modificare pentru iOS 11 si macOS High Sierra. Desi Apple a anuntat modificarea obligatorie pentru iOS 11 si macOS High Sierra acum, ea va fi totusi impusa utilizatorilor abia din toamna, cand cele doua sisteme de operare vor fi lansate oficial.

If you install the iOS 11 or macOS High Sierra public betas this summer and meet the basic requirements, your Apple ID will be automatically updated to use two-factor authentication. This is our most advanced, easy-to-use account security, and it’s required to use some of the latest features of iOS, macOS, and iCloud.”

iOS 11 si macOS High Sierra aduc foarte multe schimbari bune pentru produsele companiei Apple, iar cea privind autentificarea in 2 pasi este una dintre cele mai utile. Daca inca nu ati activat sistemul de antentificare in 2 pasi pentru Apple ID, o puteti facea cum din pagina appleid.apple.com inainte de a instala iOS 11 sau macOS High Sierra.

This post was last modified on iun. 13, 2017, 7:58 AM 07:58

Disqus Comments Loading...