X

iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si IPad

iOS 11 a fost lost lansat de catre compania Apple cu doar o saptamana de zile in urma, iar din cate se pare, el aduce si o reducere a spatiului consumat dupa instalare in iPhone sau iPad. Nimeni nu se astepta la asa ceva, avand in vedere ca fiecare actualizare majora a sistemului de operare iOS ocupa tot mai mult spatiu, iOS 11 aduce o schimbare exact contrara pentru toata lumea.

Am observat ca iOS-ul incepe sa consume din ce in ce mai putin spatiu inca de la iOS 10.3 cand Apple a facut trecerea la sistemul APFS pentru administrarea fisierelor, dar cu iOS 11 imbunatatirile continua. Pe un terminal iPhone 6S cu 16 GB spatiu de stocare, iOS 11 ocupa cu pana la 700 MB  – 1 GB mai putin spatiu dupa instalare, dimensiunea eliberata fiind consistenta.

Multumita acestui spatiu eliberat dupa instalarea iOS 11, putem instala mai multe aplicatii in iDevice-urile noastre, sau putem face mai multe poze sau clipuri video. In cazul terminalelor cu mai mult spatiu de stocare putem elibera si pana la cativa GB de spatiu de stocare dupa instalarea iOS 11, deci lucrurile se anunta a fi extrem de pozitive pentru noi cu actualizarea.

iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si IPad

Desi nimeni nu stie cum a reusit compania Apple sa faca iOS 11 sa ocupe mai putin spatiu in iDevice-urile noastre, putem totusi ghici unde anume sta schimbarea. Mai exact, e posibil ca eliminarea fisierelor ce ofereau suport pentru procesoarele si aplicatiile de 32 biti sa fi dus la reducerea spatiului consumat de catre sistemul de operare iOS 11 instalat pe iPhone si iPad.

Stim deja ca iOS 11 nu mai ofera suport pentru unele iPhone si iPad care au procesoare de 32 biti, dar si ca toate aplicatiile care nu au suport pentru procesoare de 64 de biti nu mai pot fi rulate pe terminale. Aceasta schimbare ii permite companiei Apple sa creasca performantele si securitatea iOS 11, dar se pare ca ar fi si la baza acestui spatiu suplimentar eliberat.

O explicatie oficiala de la compania Apple pentru aceasta schimbare a iOS 11 nu vom primi prea curand, insa nici macar nu conteaza asta. Partea buna este ca Apple ne face surprize placute de acest gen, iar cum multa lume cauta oricand mai mutl spatiu de stocare disponibil in terminale, iOS 11 le va face o surpriza foarte placuta.

This post was last modified on iun. 14, 2017, 7:35 AM 07:35

Disqus Comments Loading...