X

OnePlus 5 a copiat si o Problema a iPhone

OnePlus 5 a fost lansat oficial saptamana trecuta de catre compania OnePlus, iar foarte multi dintre cei care l-au vazut, sau testat, au confirmat faptul ca este o clona a iPhone 7 Plus. Probabil nu exista vreo persoana care sa nu vada asemanarile foarte mari intre OnePlus 5 si iPhone 7 Plus, chiar daca toata lumea nu recunoaste asta, iar copierea elementelor de design a venit si cu o problema.

Conform unora dintre clientii OnePlus 5, terminalul are o problema similara cu cea pe care compania Apple a avut-o in cursul anului 2010 cu terminalul iPhone 4 lansat atunci. Mai exact, daca partea superioara a carcasei OnePlus 5 este acoperita cu mana, semnalul Wi-Fi dispare brusc, asa cum se intampla in 2010 cu iPhone 4 cand era acoperita partea din dreapta jos a dispozitivului.

In partea superioara a OnePlus 5 se afla antenele Wi-Fi ale produsului, dar desi ele ar fi trebuit protejate, se pare ca in China nu s-a gandit chiar atat de departe. iPhone 7 Plus are antenele in exact aceeasi locatie, dar acoperirea lor cu mana nu are drept efect si disparitia semnalului Wi-Fi, cum se intampla la OnePlus 5, dar Apple este Apple si OnePlus este…

OnePlus 5 a copiat si o problema a iPhone

Cei de la OnePlus au lansat recent o actualizare pentru OnePlus 5 menita sa rezolve oarecum problema, terminalul incepand sa caute o alta retea Wi-Fi cand acea zona din carcasa este acoperita. Unii dintre utilizatorii OnePlus 5 au descoperit aceasta schimbare dupa ce au instalat actualizarea, dar daca vorbim despre folosirea unei singure retele Wi-Fi, atunci ea nu este rezolvata pentru toti.

Desigur ca problema pe care o are OnePlus 5 acum este mult mai mica decat cea pe care iPhone 4 a avut-o atunci, iar asta prin prisma functiei care este afectata de ea. Atunci iPhone 4 avea probleme cand era tinut normal in mana, iar acum OnePlus 5 are probleme cand se acopera partea superioara, dar asta nu inseamna ca problema nu trebuie tratata cu importanta de catre producator.

Aceasta problema a OnePlus 5 cu semnalul Wi-Fi este si o dovada a faptului ca in China nu se prea invata din greselile altora, iar calitatea nu este un element important in dezvoltarea unui smartphone. Utilizatorii OnePlus 5 trebuie sa se bazeze doar pe faptul ca producatorii isi vor da intr-un final seama ca trebuie sa eradicheze probleme de acest gen, si poate o vor face.

OnePlus 5 este un smartphone interesant, cu un pret foarte bun, dar atunci cand alegi sa lansezi produse ieftine, trebuie sa faci si compromisuri.

This post was last modified on iun. 28, 2017, 8:46 AM 08:46

Disqus Comments Loading...