X

Utilizatorii Windows abia asteapta sa cumpere un Mac

Utilizatorii sistemului d eoperare Windows abia asteapta sa cumpere un Mac, conform unui studiu publicat recent de catre o companie americana. In imaginea de mai jos puteti vedea un grafic cu interesul utilizatorilor sistemului de operare Windows vis-a-vis de Mac, dorinta acestora de a parasi platforma Windows fiind de 4 ori mai mare decat a celor care au un Mac de a trece la Windows.

Nu mai putin de 6000 de utilizatori ai Windows au participat la studiu, acestia avand venituri din dinverse categorii, pentru a reflecta cat mai bine realitatea. Dintre toti, cei cu venituri anuale de peste 150.000 de dolari sustin ca sunt cei mai interesati sa faca trecerea de la Windows la Mac, insa ei sunt urmati, in mod surprinzator, de cei ale caror venituri nu depasesc 15.000 de dolari anual.

Chiar si cei cu venituri intre 15.000 si 20.000 de dolari anual sunt mai interesati sa renunte la Windows pentru Mac decat cei care castiga intre 75.000 si 150.000 de dolari anual. Asta sugereaza faptul ca veniturile nu-i opresc pe oameni din a isi dori un Mac, dar e putin probabil ca mai multi oameni cu venituri mici sa cumpere un calculator al Apple, decat invers.

Apple are o oportunitate foarte mare de a vinde mai multe Mac-uri in lumea intreaga, dar numai daca va gasi de cuviinta sa stabileasca preturi omenesti pentru produsele sale. Majoritatea dintre Mac-urile Apple au preturi exagerate pentru ceea ce ofera, iar in final tot Apple pierde vanzari, care i-ar putea aduce nu doar mai multi bani, dar si o pozitie mai buna in piata.

This post was last modified on iun. 29, 2017, 8:14 AM 08:14

Disqus Comments Loading...