X

Facebook – planurile mari pentru Drona Aquila

Facebook a creat o drona al carei denumire este Aquila, iar multi dintre cei care folosesc zilnic reteaua de socializare cu siguranta nu stiu despre existenta acetui proiect al companiei americane. El este in desfasurare de cativa ani de zile, cei de la Facebook creand drona Aqula pentru a-i ajuta pe oamenii din zonele indepartate de civilizatie sa aiba acces la internet de banda larga.

Zilele trecute, cei de la Facebook au trimis drona Aquila intr-un nou zbor, de aceasta data ea reusind sa parcurga distanta propusa intr-un timp de o ora so 46 de minute. Spre deosebire de primul zbor al dronei Aquila creata de catre compania Facebook, de aceasta data ea a a aterizat cu bine fara sa isi distruga elemente ale aripilor, asa cum s-a intamplat in cazul testului initiatl facut de catre Facebook.

Primul zbor al dronei Aquila creata de catre Facebook a fost un esec deoarece o sectiune de 7 metri a aripei s-a rupt in timpul aterizarii, distrugand intr-o buna masura intreaca drona. Esecul aterizarii dronei Facebook a avut la baza o rafala de vant care a destabilizat aparatul in timpul procedurii de aterizare, iar pilotul automat nu a reusit sa corecteze deviatia de traseu in timp util.

Facebook – planurile mari pentru drona Aquila

Pentru a nu intampina probleme similare si in acest al doilea zbor, cei de la Facebook au integrat sute de senzori in drona Aquila pentru a aduna mai multe date privind zborul. Mai mult decat atat, pilotul automat a fost imbunatatit de catre inginerii Facebook, iar o elice orizontala a fost deasemenea amplasata pentru a ajuta la reducerea vitezei in timpul procedurii de aterizare.

Inginerii Facebook au facut si alte modificari de structura pentru drona inaintea de a o trimite in cel de-al doilea zbor, asa ca ea a reusit sa aterizeze cu succes la a doua tentativa. Clipul video de mai jos prezinta foarte clar calatoria pe care a avut-o drona celor de la Facebook prin zonele in care a fost trimisa, iar ea ar putea aduce bucurie pentru foarte multe persoane.

Proiectul pentru a dezvolta drona Aquila a fost inceput in anul 2014 de catre presedintele companiei Facebook, el fiind sigur ca primele drone ar putea fi lansate pana in 2020. Facebook vrea sa le ofere internet oamenilor din zonele indepartate de civilizatie pentru a-i ajuta sa-i foloseasca reteaua de socializare, compania ajungand la un numar atat de mare de utilizatori incat nu prea mai are de unde atrage oameni noi pentru a-si continua cresterea si asa surprinzatoare.

This post was last modified on iun. 30, 2017, 8:46 AM 08:46

Disqus Comments Loading...