X

Samsung – Incasari Record, depaseste Intel

Samsung va anunta in curand rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2017 si se pregateste sa uimeasca lumea intreaga. Mai exact, Samsung urmeaza sa anunte cel mai mare profit inregistrat vreodata intr-un trimestru fiscal, o realizare impresionanta pentru compania coreeana, dupa problemele inregistrate anul trecut cu Samsung Galaxy Note 7.

Mai mult decat atat, Samsung urmeaza sa anunte si ca a inregistrat incasari mai mari decat Intel din vanzarea de semiconductori, aceasta fiind o realizare remarcabila. Acum cativa ani nimeni nu credea ca Intel va putea pierde aceasta “coroana”, insa cresterea constanta a vanzarilor de smartphone-uri a mentinut Samsung pe un trend ascendent in ceea ce priveste vanzarea acestor produse.

Pentru ca a ajunge pe o asemenea pozitie este foarte greu si este mai greu sa te mentii, cei de la Samsung vor investi 18.6 miliarde de dolari in noi fabrici pentru semiconductori. Intel a ocupat prima pozitie in aceasta industrie timp de 26 de ani, dar cei de la Samsung profita din plin de cererea tot mai mare pentru chip-uri dedicate terminalelor mobile, a smartwatch-urilor, etc.

In ceea ce priveste profitul, Samsung urmeaza sa anunte unul de 11.4 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni, similar cu ceea ce inregistreaza compania Apple in cel putin 2 din 4 trimestre fiscale anuale. Desi vanzarile de smartphone-uri nu-i aduc profit foarte mare, cei de la Samsung castiga foarte bine din vanzarea de memorii, sau producerea de chip-uri si semiconductori, iar asta este vizibil foarte clar acum.

“From the second quarter, Samsung will become No. 1 in market share due to the recent increase in data centers and demand for solid-state drives.”

 

This post was last modified on iul. 5, 2017, 1:36 PM 13:36

Disqus Comments Loading...