X

Facebook – Schimbarea pentru o Aplicatie Majora

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri o schimbare serioasa pentru una dintre aplicatiile importante pe care le ofera in momentul de fata pentru utilizatori. Vorbim despre o schimbare care nu era zvonita pentru a fi implementata anterior de catre compania Facebook, asa ca ea a venit ca o surpriza placuta pentru foarte multe dintre persoanele care folosesc respectiva aplicatie.

Facebook a anuntat in cursul zilei de ieri actualizarea aplicatiei Spaces pentru Oculus Rift, casca pentru realitate virtuala vanduta de catre Facebook la reducere. Multumita actualizarii lansate pentru aceasta aplicatie, utilizatorii care o folosesc vor avea posibilitatea de a utiliza platforma live a Facebook pentru a face transmisiuni in direct in timp ce utilizeaza realitatea virtuala.

Facebook va lansa noua functie pentru aplicatia Spaces in perioada urmatoare, iar utilizatorii sai vor putea folosi functia de streaming live pentru a le arata prietenilor ce fac in realitatea virtuala. Conform celor de la Facebook, functia de streaming va fi foarte similara cu cea oferita de catre companie in aplicatiile standard pentru terminale mobile, asa ca utilizatorii vor avea ceva similar in fata.

Facebook – schimbarea pentru o aplicatie majora

Facebook vrea prin aceasta schimbare sa atraga mai multa lume catre realitatea virtuala prin oferirea posibilitatii de a transmite in direct experienta altora. Tot ceea ce vede o persoana in casca de realitate virtuala Oculus Rift a celor de la Facebook va fi transmis in direct prin reteaua de socializare catre orice alte persoane, ideea fiind de a le permite altora sa vada cat de grozava este realitatea virtuala.

Facebook va implementa inclusiv optiunea de a face apeluri video din aceasta aplicatie pentru realitate virtuala, asa ca vorbim despre un plan mult mai complex al companiei americane. Presedintele Facebook, Mark Zuckerberg, vrea ca toata lumea sa aiba acces la realitatea virtuala, iar de aceea a decis sa vanda casca Oculus Rift la un pret de doar 399 de dolari, injumatatit fata de concurenta.

“There are things that aren’t going to map one-to-one, but I think in a lot of ways Facebook is sort of the 2D metaverse. It’s a huge network of people, places and things, so it’s a question of how we present those things in VR and how we let people access them and interact with them, but it’s also huge so there’re a lot of things to figure out and explore.”

Facebook are idei foarte interesante cu privire la realitatea virtuala si ceea ce ar trebui sa faca utilizatorii, insa totul depinde de preturile pentru aceste tehnologii. Deocamdata castile pentru realitate augmentata sunt scumpe, iar ele necesita calculatoare puternice pentru a fi folosite, insa cei de la Facebook incearca sa faca lucrurile mai simple si mai ieftine pentru toata lumea.

Facebook dezvolta de cativa ani de zile hardware pentru realitate augmentata, insa putina lume il foloseste din cauza costurilor ridicate, dar asta probabil se va schimba in curand.

This post was last modified on iul. 13, 2017, 9:31 AM 09:31

Disqus Comments Loading...